Druhou polovinu seriálu MMČR Supermoto otevřel jihočeský Písek

O předposledním prázdninovém víkendu uspořádali 4. závod MMČR v Supermotu v Písku, kde jsme měli možnosti vidět jezdce letos již podruhé. Závody se opět těšily zahraniční účastni včetně polské zástupkyně něžného pohlaví. Povětrnostní podmínky byly pro závody jako stvořené s příjemnými teplotami okolo 25 stupňů, a nic tak nebránilo tomu, aby se mohly naplno rozhořet souboje o další body do průběžného pořadí. Jak se dalo očekávat, o napínavé situace nebyla během neděle nouze.

Kapitoly článku

Třída Junior

Ani do Písku nedorazila žádná čtyřkolka a je otázkou, zda ještě tyto stroje v letošní sezóně uvidíme startovat. Prostor tak opět mohla dostat generace nejmenších závodníků. Účast startovního pole má od začátku roku neustále stoupající tendenci a tentokrát čítalo celkem 10 startujících. S každým vyjetím na trať je znát neustále zlepšování techniky jízdy všech účastníků a nejrychlejší nemají daleko k tomu, aby se na konci roku vyrovnali některým časům z třídy S2.

S3 MX Cup a Veteran Cup 40+35

Na velkých kolech nedal tentokrát nikomu šanci Pavel Kajgr, který si dojel pro vítězství v obou rozjížďkách a jde tak příkladem svým potomkům z kategorie Junior, podobně jako Libor Machát (oba Yamaha) na druhém místě. V písku třetí Jan Berger (Honda) drží průběžnou první pozici, kterého dělí od třetího místa pouhých 14 bodů a tak je souboj o konečné pořadí seriálu naprosto otevřený.

Veterán 35

Stejně jako tomu bylo ve všech dosavadních rozjížďkách, také v Písku si dojel bezpečně pro první místo v „mladších“ veteránech Michal Solík (Honda) ze Slovenska a neustále navyšuje svůj náskok v průběžném pořadí, kde jej na druhém místě doplňuje v Písku třetí Aleš Cikánek (Husqvarna) následovaný Liborem Machátem (v Písku na druhém místě se shodným počtem bodů jako Cikánek, avšak lepším umístění v druhé rozjížďce).

Veterán 40

Podobná situace se odehrává ve veteránech nad 40 let, kde nejlépe boduje Bohuslav Vaňous (Yamaha), na kterého dokázal najít recept v první rozjížďce roku 2015 pouze Roman Majer (Suzuki), v Písku nestartující.

Od té doby dojíždí Vaňous pouze pro plný počet bodů. Druhé místo drží Miroslav Starý (Husqvarna) následovaný v těsném závěsu Vítem Kramářem (Yamaha). V Písku třetí Daniel Hrubý (TM) je průběžně na devátem místě s pouhými dvěma starty v sezóně.

S2

Dramatický průběh poznamenal první rozjížďku „es dvojek“. Při startu došlo k hromadnému pádu několika jezdců a byl nutný zásah lékaře. Dle dostupných zpráv se havárie obešla bez vážnějších zranění a start tak mohl být opakován. První místo si suverénně, stejně jako doposud, vyjezdil Daniel Kička (Honda) a zvětšil tak bodový náskok v celkovém hodnocení již na 66 bodů. Druhé místo obsadil Radek Sokol (Suzuki) následovaný Pavlem Kajgrem, který ukázal, že i na velkých kolech lze úspěšně konkurovat nejrychlejším jezdcům. V průběžném pořadí doplňují Kičku druhý Zdeněk Klobása (Suzuki) a stabilně dojíždějící Lukáš Burget (Yamaha).

S1

Dokáže Pavel Kejmar získat zpět červenou tabulku, kterou po Sosnové převzal Erik Provazník? To bylo jednou z hlavních otázek před tímto podnikem. Nutno podotknout, že Pavel od ranních tréningů nenechal nikoho na pochybách, že to s útokem na průběžné první místo myslí vážně, zajížděl nejrychlejší časy a nikým neohrožen si přijel pro první místo v obou rozjížďkách. Pavla doplnil na stupních vítězů další závodník mistrovství světa Milan Sitnianský (Honda) a třetí Erik Provazník (Yamaha). O pořadí Sitnianského a Provazníka rozhodovala při stejném součtu bodů druhá rozjížďka, která vyzněla lépe právě pro Sitnianského. Pavel Kejmar převzal vedení a do příštího závodu bude držitelem červené tabulky před Provazníkem, který průběžně ztrácí pouhé 4 body a určitě se ještě pokusí zdramatizovat boj o titul, kde bude hrát roli opravdu každý jeden bod. Průběžné třetí místo drží Petr Pinc, týmový kolega Kejmara (oba Husqvarna).

Tajenku konečného pořadí nám částečně rozkryje pátý, tedy předposlední závod seriálu, který se bude konat 13. září na známém okruhu ve Vysokém Mýtě.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Adam Bajer - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist