Závody S1GP ve Vysokém Mýtě

Ve dnech 9. - 10. července se na závodišti ve Vysokém Mýtě sjeli ti nejlepší závodníci v disciplíně supermoto. Mimo světových tříd S1GP, S1 Rookie a SM Junior byly součástí víkendu i závody mistrovství České republiky a Evropy.

Kapitoly článku

V sobotu se konaly volné tréninky všech tříd, počínaje nejnižší kubaturou SM-Junior, postupně následovanou ostatními kubaturami jako S1GP, S1 Rookie, S3 a kubaturou českého mistrovství S2. V odpoledních hodinách přišly na řadu kvalifikace a okolo 16:00 potom následoval první závod třídy S1GP spojený s nováčkovskou třídou S1 Rookie. Kde kralovala trojice jezdů HOLLBACHER Lukas (#72 KTM MTR), SCHMIDT Marc Reiner (#1 L30 Racing TM Factory), CHAREYRE Thomas (#4 SMX) a v tomto pořadí také projeli cílem.

Neděle pak patřila pouze závodům počínaje kubaturou S3 a S2. Krátce před polednem přišel na řadu první závod třídy SM junior, který ovládl český jezdec Matěj Kokeš.

Následoval Fast Race třídy S1GP kde opět tempo určovala hlavní trojice jezdců HOLLBACHER Lukas (#72 KTM MTR), SCHMIDT Marc Reiner (#1 L30 Racing TM Factory), CHAREYRE Thomas (#4 SMX), ale tentokrát jezdec #72 na stroji KTM v druhém kole přišel o první příčku, když ho předjel jezdec týmu L30 Racing TM Factory, který ji už do konce závodu neopustil.

V druhém závodě juniorského mistrovství opět zvítězil český jezdec Matěj Kokeš a připisuje si tak celkové vítězství na tomto okruhu.

Na závěr dne přišlo na řadu velké finále třídy S1GP, při kterém na jezdce čekalo zpestření v podobě Joker lane, což je speciální část tratě, kterou musí jezdec absolvovat a prodloužit si tím okruh. Zpočátku to vypadalo, že závod bude zase jen o třech jezdcích HOLLBACHER, SCHMIDT a CHAREYRE až do čtvrtého kola, kdy napětí začalo gradovat. A vše vyústilo ve srážku dvou vedoucích jezdců HOLLBACHER Lukas (#72 KTM MTR) a SCHMIDT Marc Reiner (#1 L30 Racing TM Factory), kteří se v průběhu jedenáctého kola při nájezdu na terénní část tratě střetli a pro jezdce s číslem #72 to skončilo pádem, jezdec číslo #1 přišel o první příčku, na které ho nahradil CHAREYRE Thomas (#4 SMX). Třetí příčku pak obsadil český jezdec SITNIANSKY Milan (#121 Tuning Motor Sport). HOLLBACHER Lukas (#72 KTM MTR) po pádu nakonec skončil čtvrtý.

Informace o redaktorovi

Jiří Exler - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist