MS Supermoto, Ottobiano

Týden po řecké Soluni zavítal světový šampionát Supermoto i do italské Lombardie. Na okruhu v Ottobianu se dařilo domácím jezdcům.V "evropských" openech vládl Animento, v kategorii S1 zvítězil Lazzarini. Petr Vorlíček v Itálii nestartoval.

ES Open

Svým šestým dílem pokračoval v italské Lombardii také evropský šampionát Supermoto.
Náš Petr Vorlíček, druhý z předchozího klání v Řecké Soluni v Itálii nestartoval. I přesto si však udržel průběžnou šestou příčku v celkovém hodnocení šampionátu.

Startovní rošt, stejně jako výsledkové listiny ovládli domácí Italové, kterých v této třídě startovalo hned jedenáct (z třinácti jezdců). V první jízdě zvítězil Alberto Dall´era před Marco Antimentem a Ryanem Sconfiettim. Ve druhé jízdě se nejlépe dařilo Monticellimu, druhý skončil Animento, třetí Sconfietti. Vítěz prvního závodu, Alberto Dalléra cíl kvůli nehodě neviděl.
V průběžném pořadí vede Monticelli s náskokem deseti bodů před Porfirim. Petr Vorlíček se drží na šestém místě se ziskem 113 bodů ze tří závodů, které letos absolvoval.

S1+S2, První jízda

Vítěz Superpole, Ital Lazzarini výborně odstartoval i do první jízdy. Za něj se pověsili dva jezdci z kategorie S2, Adrien Chareyre a Davide Gozzini. Tato trojice si již v šestém kole vybudovala poměrně slušný náskok před dvojicí bojující o čtvrté místo Thierrim van den Boschem a Thomasem Chareyrem. Chareyre hned v kole následujícím, v offroadové části na vedoucího jezdce průběžného pořadí S1 úspěšně zaútočil, ihned mu poodjel a vydal se stíhat vedoucí trio. V kole desátém však Gozzini padá, dlouho nemůže „nakopnout“ svůj motocykl a nakonec pokračuje v hloubi startovního pole, s jedním kolem ztráty a celkově osmý v kategorii S2. V posledním kole si již domácí Lazzarini jede s velkým náskokem 4 vteřin pro vítězství, za ním pásku protíná T. Chareyre před svým bratrem Adrienem a čtvrtým Francouzem Boschem. Stíhací jízda stačí Gozzinimu nakonec na šesté místo v kategorii S2. Nejrychlejší kolo v prvním závodě si připsal T. Chareyre v hodnotě 1:12.104.

S1+S2, Druhá jízda

Výborný start opět předvedl Davide Lazzarini. Za ním se vyvezl jeho krajan Gozzini, ale druhou příčku musel hned v následující offroadové části trati přepustit T. Chareyremu. To bylo ale nadlouho vše zajímavé, co se na trati dalo spatřit. Na čele se usadila skupinka Lazzarini, T.Chareyre, Gozzini, Delepine a bojovalo se především v hloubi startovního pole. Z těchto soubojů lze vyzdvihnout především ten o desátou příčku. Zde si to pěkně rozdávali Beltrami, Occhini a Gaspardone. Nejlépe si vedl Ital Occhini, naopak Gaspardone musel ve dvanáctém kole svůj motocykl odstavit kvůli technické závadě. Na čele závodu v té době jezdila již jen dvojice jezdců. Lazzarini s T.Chareyrem měli před třetím Gozzinim náskok tří vteřin. Ten jezdil osamoceně s náskokem 4,5 vteřin před čtvrtým A.Chareyrem. Dopředu se dral van den Bosch, který nejprve předjel šestého Verdosu a následně i pátého Ravagliu. Dvě kola před koncem to vypadá na souboj o první pozici, T. Chareyre si chystá Lazzariniho, ale protože se do akce zamíchají i „kolaři“, Lazzarini si náskok bezpečně uhlídá a vítězí i ve druhém závodě.
V průběžném pořadí se po sedmi závodech drží v čele kategorie S1 Thierri van den Bosch, druhý Lazzarini na něj ztrácí 19 bodů. Es dvojkám kraluje Adrien Chareyre s náskokem 46 bodů před druhým Delepinem. Jen nehorázná smůla by ho tedy v posledním závodě ve Španělské Cataluni (15.11.) mohla připravit o mistrovský titul.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist