Hardbike Racing pojede s Tomášem Trávníčkem mistrovství světa

První český profesionální tým supermota Hardbike Racing pojede letos mistrovství světa. Včera se v "Retro music clubu" v Zaječí odehrálo slavnostní představení a tisková konference týmu Hardbike Racing. A náš web www.motorkari.cz byl pochopitelně přitom.

V letošní sezóně 2013 na oficiální startovní listině Mistrovství světa v Supermotu naleznete i jméno Tomáš Trávníček, který bude startovat za první profesionální český tým v MS, Hardbike Racing. Je to velký krok tohoto týmu z Moravy, který již několik let figuruje v MČR nebo Mistroství Rakouska a Německa, na jeho kontě je několik mistrovských titulů. Tým Hardbike Racing se letos zúčastní nejen závodů MS, ale dokonce i Mistrovství Evropy s jezdcem Milošem Řihákem. A jelikož má velké jezdecké zázemí bude soutěžit i v seriálu MČR na domácí půdě s jezdci jako je Daniel Kička (třída S1), Tomáš Grygar (S2), Milan Niemczik a bratři Bajerové (Pitbike). Tým, za kterým stojí jeho manažer a majitel Jiří Blaha v průběhu let pracoval na zvýšení úrovně, profesionality a především zajištění kvalitní techniky, tak aby jeho jezdci mohli konkurovat v tvrdé konkurenci MS. Jelikož právě kvalitní technika a jezdecké umění, které Tomáš Trávníček má, může přinést tučné množství bodů z tohoto nejprestižnějšího seriálu závodů Supermota.

   

Týmovou jedničkou je tedy Tomáš Trávníček – pojede s motocyklem TM 450 celý seriál MS 2013, který má celkem 7 závodů: Premiéru obstará italská Capua, kde se pojede 28. dubna. O měsíc později se opět jede v Itálii, 26. května ve Vairanu. O další měsíc dál je na pořadu vrchol sezóny, domácí závod v Sosnové – 23. června. Ovšem už týden později se světový šampionát přehoupne do své druhé poloviny, neboť všechny aktéry čeká estonské Kuresaare. Za dalších 14 dní později se pojede v – zřejmě rozpálené chorvatské Rijece. Pak následuje v mistrovství světa dlouhá letní přestávka a hned po prázdninách se pojede 1. září ve francouzské Paříži na trati Carole, tedy na trati, kde se vloni Tomáši Trávníčkovi tak dařilo. A celý šampionát vyvrcholí finálovým závodem na Sicílii, kde se 15. září koná závěrečný závod MS Supermoto 2013.

"Z tratí MS znám pouze francouzský okruh Carole nedaleko Paříže. A také pochopitelně Sosnovou. Chtěl bych bojovat o Top-5 v jednotlivých jízdách a celkově se po skončení sezony najít v bodovací tabulce v Top-10.", říká sympatický 19-letý jezdec z Vyškova, mistr ČR 2010 a 2011.

Druhým jezdcem je Miloš Řihák – ten bude jezdit na japonském motocyklu Honda CRF 450 a s ním se zúčastní paralelního ME.

   

Manažerem a majitelem týmu HardbikeRacing je potom pan Jiří Blaha, který potvrdil, že finančně je celá sezóna kompletně pokryta a zároveň také otevřeně na dotaz přítomných médií řekl, že v ostatních českých jezdcích v seriálu Supermoto MS a ME nevidí soupeře, nýbrž pouze další "vlajkonoše" české výpravy.

Trochu z historie týmu Hardbike Racing: Tým byl v této podobě založen v roce 2008 a jelikož hned v prvním roce dosáhl řady úspěchů ve všech třídách,tak se tým bleskově vyšvihl nahoru a bral pódia s pravidelností nejlepších švýcarských hodinek. Několik málo sezon sbírání zkušeností, několik závodů v Německu, vloni pak celé rakouské mistrovství včetně jednoho startu s wildcard na francouzském okruhu Carole nedaleko Paříže. A jelikož hned první dva starty mezi světovou elitou proměnil Tomáš Trávníček v umístění Top-10, když jednou skončil 8., a ve druhé jízdě si dokonce ještě o dvě místa polepšil a byl šachovnicovým praporkem odmávnut jako šestý, tak následoval celkem logický krok, rozhodnutí vedení týmu o účasti v celém mistrovském seriálu 2013. Toto rozhodnutí jen podpořil skvělým výsledkem Tomáš Trávníček, který se rozhodující měrou zasloužil o získání bronzu české reprezentace na MS družstev, když v první jízdě v bulharském Plevenu dojel na třetím místě a kdy českému národnímu týmu ve složení Kejmar, Vorlíček a Trávníček chyběli nicotné 3 body k získání titulu mistra světa.
Celý tým jde do sezóny se zdravou sebedůvěrou, všichni jsou přesvědčeni o tom,že tým má na dobrá umístění a pokud nebude chybět aspoň trochu tolik potřebného štěstí, tak se máme na co těšit!

Tým Hardbike Racing pojede samozřejmě také MČR,  a zatímco pro Trávníčka a Řiháka to bude vítaná příprava na závody MS a ME, tak pro další jezdce, především pro ty mladé, možnost jak se dále výkonnostně posunout a zajíždět co nejlepší výsledky. Ostatně výchova mladých jezdců je jednou z hlavních priorit majitele týmu Jiřího Blahy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist