833 Racing se po MS chystá na republiku

Český tým 833 Racing má za sebou premiéru v úvodním podniku letošního mistrovství světa/Evropy supermoto, který se jel ve francouzském Rivesaltes. Se svými pocity po návratu domů se webu motorkáři.cz svěřil jezdec a manažer v jedné osobě Lukáš Tuma.

„Závody v Rivesaltes pro nás měly velký přínos. Zjistili jsme několik nových nastavení a doufáme, že v dalším podniku mistrovství světa a mistrovství Evropy budeme zase o něco rychlejší a pojedeme domů s ještě větším bodovým ziskem. Tento víkend jedeme první závod mistrovství ČR ve Vysokém Mýtě. Doufáme, že se naším jezdcům tyto závody vydaří a zajedeme hezký výsledek. Ve Vysokém Mýtě bude startovat v našem týmu ještě ve třídě S1 Petr Pinc a v kategorii S2 Zdeněk Zpěvák,“ hlásil po návratu z Francie do republiky jezdec a manažer 833 Racing Teamu Lukáš Tuma.
Zraky českých fanoušků se ve Francii zaměřovaly hlavně na Pavla Kejmara, který ve světě nastoupil po roční pauze. Ve dvou nedělních jízdách bral devátou a šestou pozici a domů odjížděl s osmým místem v průběžné klasifikaci světového šampionátu. „Kejmi v první rundě odstartoval hned za úřadujícím mistrem světa Maunem Hermunenem, ale Fin ve druhé zatáčce z ničeho nic hrozně zpomalil a šlo přes něj několik jezdců. Pavel se pak snažil vše dotáhnout. Po celou jízdu bojoval s Italem Ravagliou a Rakušanem Hoellbacherem. Pavel tuto skupinku chvíli i vedl, ale pak byl v jedné zatáčce delší a kluci šli přes něho. V závodě dojel devátý za Ravou a Hoellbacherem. Na druhou rundu jsme pro Pavla změnili převod a nastavení spojky. Víme, že to není ideální to takto přehazovat v závodě, ale věřili jsme, že jsme udělali správnou věc. Pavel neměl úplně nejlepší start. Při startu pustil agresivněji spojku a motorka se mu postavila. Do druhého kola tak vjížděl jako osmý v pořadí za Hermunenem. V 7. kole se dostal přes Hermunena, ale ten mu to za dvě kola vrátil zpět a poodjel. Pavel nakonec obhájil svoji kvalifikační pozici a dojel na šestém místě za Tomášem Trávníčkem a Italem Ivanem Lazzarinim,“ popisoval závod manažer Lukáš Tuma.
A jak to vypadalo v Evropě, kde barvy 833 Racing Teamu hájili Zdeněk Jaroš a LukášTuma? „V první rundě měl Zdeněk Jaroš celkem dobrý start, chytil se rychlých kluků a držel s nimi krok. Celý závod bojoval se Švýcarem Lideggerem. Párkrát to vypadalo, že Zdeněk půjde přes Švýcara, ale nakonec ho neudolal. Já jsem po startu propadl na 26. pozici. Čtyři kola jsem jel ve skupince se Švédem Erikssonem a Polákem Manczakem. V 5. kole se Eriksson v terénu snažil o mé předjetí, ale zavadili jsme o sebe řídítky a já šel k zemi. Po pádu jsem se ocitl na 28. pozici. Podařilo se mi ještě předjet pár jezdců a závod dojel na 24. místě. Druhá runda bylo pro Zdeňka bodově přínosnější. V závodě se skoro každé kolo prodíral dopředu. Nakonec mu to vyneslo krásné 16. místo. Já jsem odstartoval na 25. pozici. Ve 3. kole jsem si ale zašlápl motorku v terénu a propadl se ještě o místo zpět. Na této pozici jsem dojel až do cíle,“ zakončil své povídání Tuma.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist