833 Racing mezi Aradem a Pískem

S poznáním, že Pavel Kejmar (Husqvarna) dokáže jezdit stejné časy na jedno kolo jako mistři světa Mauno Hermunen a Thomas Chareyere (oba TM), se vrátil z druhého závodu MS/ME supermoto v Rumunsku český tým 833 Racing. Aby to bylo na bednu, musí náš jezdec ještě zapracovat na startech.

„V kvalifikaci S1 se Kejmimu moc nedařilo. Byl moc nahecovaný. Moc chtěl zajet rychlé kolo a tudíž to od něj nebyla tak hezká a plynulá jízda, jak jsme u něho zvyklí. V Superpole se umístil na 6. místě, a i tak si myslím, že je to super výkon. Do první jízdy neměl ideální start. Ital Ravaglia při nájezdu do terénu šel moc na brzdy a tím Kejmiho hrozně zpomalil. Jezdci startující za Pavlem ho vyvezli a odjížděl až z 8. místa. Kejmar se probojovával kupředu, ale v terénu udělal chybu a šel k zemi. Závod dojel na 8. místě. Do druhé jízdy také neměl ideální začátek, hned po startu se před něj dostal Bulhar Karanyotov. Pavel jel několik kol za ním. Zajížděli jedny z nejrychlejších časů a pomalu se přibližovali špičce závodu. Karanyotov po několika soubojích v terénu zvolil špatnou stopu při nájezdu do tobogánu a Kejmi se přes něj dostal vnitřkem,“ referoval pro web motoráři.cz po příjezdu z rumunského Aradu jezdec a manažer týmu 833 v jedné osobě Lukáš Tuma. 
V popisovaných soubojích se Pavel Kejmar a Bulhar Karanyotov dostali ještě před vítěze první jízdy Francouze Thomase Chareyra, který havaroval v terénu. "Thomas se na Kejmiho dotáhl a po dvou kolech ho předjel při nájezdu do terénu. Pavel ale chytil Thomasův rytmus a Francouz ho vytáhl až na konečnou 4. příčku. Na Pavlovi je vidět, že dokáže zajíždět stejné časy jak obhájce titulu Fin Mauno Hermunen a vedoucí jezdec šampionátu Thomas Chareyere. Snad v Sosnové, kde se jede 14. až 15. června další závod MS/ME, předvede, co v něm je,“ věří Tuma.
Spolu se světem se už několik let jezdí také mistrovství Evropy, které je letos početněji lépe obsazené než MS. Za 883 Racing Team startovali Zdeněk Jaroš na KTM a Lukáš Tuma na Husqvarně. "Neměli jsme v kvalifikaci tak úplně nejhorší časy. Zdeněk Jaroš obsadil 12. místo a já skončil na 15. pozici. V první jízdě měl Zdeněk dobrý start kolem 8. místa. Já zůstal viset v terénu za Lapinim a Kingelim, kteří se srazili v terénní sekci. Zdeněk jezdil celou rozjížďku za dalším Čechem Milanem Sitnianským a sváděl boje s Andy Buschbergerem. Dojel na krásném 8. místě. Já se dostal přes Poláka Manczaka a Fina Fagrého, a to mi vyneslo 13. pozici. Do druhé jízdy jsme měli celkem dobrý start. Jeli jsme na 11. a 12. pozici. Hned v prvním kolem ale byl na asfaltu Zdeněk atakován Buschbergerem a upadl. Poté zajel krásnou stíhací jízdu a dostal se zpět i přes Buschbergera. Dojel na hezkém 11. místě. Já se v této jízdě dost trápil, ale nakonec jsem dojel na 14. místě. Tento víkend nás můžete čekat na MMČR v Písku, tak nás přijďte podpořit," vzkázal nakonec Tuma.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist