Zrušení desátého kola v Monze přináší zajímavé možnosti

Mezinárodní federace motocyklistů (FIM) a Dorna WSBK Organisation (DWO) v pátek oznámili zrušení desátého kola sezony WSBK 2016, které měli zorganizovat v italské Monze. Informaci, že je Monza mimo hru avizovali již začátkem měsíce, ale intenzivně se hledalo místo, kde by desátý podnik uspořádali. Zrušení víkendu v Monze ale přináší zajímavé scénáře a to především pro českého fanouška.

Bohužel náhradní místo promotér nenalezl, takže desáté kolo je bez náhrady zrušeno, což v kalendáři šampionátu WSBK znamená snížení z celkového počtu čtrnácti kol na současných třináct. To samozřejmě v případě World SBK, protože supersporty nejedou v Laguně Seca, takže World SSP má letos celkem dvanáct závodů.

Desáté kolo v Monze bylo spojeno s termínem 22/23/24.července, takže pokud je nyní zrušeno bez náhrady, tak jezdci a týmy FIM Supersport a FIM Cup STK1000 pojedou závod 19.června v Misanu a pak až 18.září v Německu, což je tříměsíční přestávka! Týmy seriálu FIM Superbike jsou na tom o něco lépe, protože ti začínají letní přestávku posledním závodem 10.července v Laguně Seca. Přesto i v jejich případě je to nečekaně dlouhá přestávka.

Například šéf týmu Milwaukee BMW Shaun Muir zvažuje tuto přestávku vyplnit jak jinak než závoděním a to v britském šampionátu superbiků. Nabízí se možnost nastoupit do víkendu v Brands, ale snadné to nebude, protože dle nových předpisů mají jezdci seriálu World SBK k dispozici jen osm dnů testování (v sezoně) a pokud by nastoupili do víkendu BSB, tři by hned spotřebovali.

Nicméně myšlenka je to hodně zajímavá, protože jak informoval britský BikesportNews, Shaun Muir uvedl, že pokud by mu někdo z BSB zavolal a zeptal se ho na to, začal by o tom vážně uvažovat. Rozhodně by to bylo pro tým složité, ale pro všechny ostatní určitě zajímavé, protože tým Milwaukee BMW by alespoň na jeden víkend vrátil BSB jejich úřadujícího šampiona Joshe Brookese a český závodník Karel Abraham by mohl stát na startovním roštu společně s Jakubem Smržem a Matějem Smržem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist