Zpráva z Kataru (2)

Informace těsně před startem druhého dne kvalifikačních bojů v katarském Doha.

Na okruhu Lusail (v Evropě se sice všude udává jméno jako Losail, ale zde je všude napsáno Lusail) začíná rušný provoz. Na tribuně se dokonce již shromažďují diváci (asi 20). Je tady teplo, odhaduji to na 25 stupňů, ale na obloze se honí mraky. Místní borci (námi pojmenovají jako "čmoudi") však říkají, že bude opět pršet. Takže to asi bude loterie.
Tommyho motorka je již kompletně zrepasovaná a připravená na trénink, který bude od 10:00 místního času (8:00 středoevropského). Tommy je v dobré náladě, včera dlouho do večera rozebíral data z motorky, společně s technikem od 2D a Showy se shodli na tom, že pád byl zaviněn jezdeckou chybou. Zjistilo se, že do cílové zatáčky nalétl o 6 km/h rychleji než při jiných průjezdech, ubral plyn a dlouho (pod slovem dlouhu si představ cca 1 sekundu) jel bez plynu. To nedokázaly přenést přední vidle a pustily ho. Chtělo to plyn! Tommy uznal svou chybu a je připraven dnes tuto chybu odčinit. Nejprve je však potřeba nalézt dobré nastavení pro tvrdší pneumatiku.
Pawel jezdí ve velké pohodě, ale i jemu nevyhovuje pneumatika a tak se připravují změny i na jeho stroji. Tyto změny se musí vyzkoušet nyní v tréninku.
Právě se Tommy obléká do kombinézy a já ho provokuji tím, že jsem mu oznámil, že jdu fotit do cílové zatáčky (zatáčka kde Tommy havaroval jak v testech, tak včera v kvalifikaci).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist