Zmena vysledku z Phillip Islandu - WSBK 2. zavod

Nemecky jezdec Suzuki, Max Neukirchner, se prece jen dockal. Po prozkoumani ciloveho fota pozmenila FIM vysledek druhe jizdy v jeho prospech. A o co vlastne slo a proc k tomu vubec doslo?

Nemecky talent Max Neukirchner nakonec vyhral svuj protest a posunul se z 9. mista druhe jizdy na misto 8. To znamena, ze se Neukirchnerovi zapocita i do celkoveho hodnoceni sampionatu o 1 bod vice.
Cela chyba vznikla souhrou nekolika okolnosti. Ital Michel Fabrizio a Nemec Max Neukirchner projeli cilem v naprosto stejnem case (34´43.476 minuty). Ale transponder na Italove motocyklu byl namontovan na jeho predni casti, zatimco u Nemce teprve za motorem. To tedy v praxi znamenalo, ze nemecky jezdec musel projet cilem o nekolik centimetru drive nez jeho italsky souper. A odpovedni "cinitele" FIM si prohlidli cilove foto a spletli si nejen motocykly, ale dokonce i Lorenze Lanziho (ten projel cilem jako 7., o 0,015 sekundy pred obema jmenovanymi) s Michelem Fabriziem a vznikl tak perfektni chaos.
.A teprve, kdyz tymovy manazer Mario Rubatto a tiskovy mluvci tohoto tymu Claus Hermann upozornili na chybu, tak se mistni organizatori o tomto problemu dovedeli. Ovsem v tu dobu uz panove z FIM byli na ceste na letiste, takzeuz nebylo mozne vysledky korigovat primo na miste. A tak jedine slovni prislib Paola Flaminiho, ze se vysledky jeste jednou dodatecne prozkoumaji, davali Maxi Neukirchnerovi aspon teoretickou sanci.
"Jsme radi, ze doslo k tomuto rozhodnuti, nebot to byla jasna chyba rozhodcich", okomentoval zmenu vysledku ve prospech Neukirchnera, tymovy manazer Mario Rubatto.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist