Zimní příprava Ondry Ježka

Náročnou zimní přípravu před nadcházející sezónou si naordinoval jezdec Gold Fren Teamu Erinac Ondřej Ježek.

Zimní příprava se chýlí ke konci

Každoroční přípravu zbrzdila na začátku prosince plánovaná extrakce titanového šroubu, jenž zpevňoval Ondrovu nohu od jeho loňského zranění při závodě na britském Doningtonu. Naštěstí vše proběhlo bez komplikací a stav zraněné nohy se po operaci natolik zlepšil, že Ondra mohl začít od ledna naplno trénovat. Při testech na maďarském Pannoniaringu v polovině března mohl dokonce definitivně odložit ochranou ortézu.
Ondřej Ježek: „S kondiční přípravou jsem letos velmi spokojen. Podle tréninkového plánu, který mi připravuje trenér rakouské cyklistické reprezentace Jirka Mikšík, jsem věnoval tréninku pět dní v týdnu. Ten zahrnoval jízdu na ergometru nebo na kole, posilovnu a saunu. Na konci února jsem mohl přidat běh. Ke slovu se dostal i můj oblíbený supermotard.“


Výstava Motocykl 2008 v Praze

Zimní pauza neobsahuje jen zvyšování fyzičky a léčení starých ran. Jezdec má i svoje povinnosti vůči fanouškům a sponzorům. K těm patří i účast na tradiční motocyklové výstavě Motocykl, konané každoročně na pražském výstavišti. Ondra v rámci této akce absolvoval během jediného dne tři autogramiády. První na stánku firmy Asko Kawasaki, kterou ozdobil i jeho závodní motocykl, druhou u výrobce kombinéz PSÍ Hubík a poslední u svého mediálního partnera, kterým jsou České motocyklové noviny. Podstatně tak odlehčil své zásobě propagačních materiálů.


Testy na Pannoniaringu

Po testech ve španělské Almerii přišel na řadu test na maďarském okruhu Pannoniaring. Ten první byl v rámci jednodenního klubového ježdění rakouského pořadatele Mika Wohnera. Bohužel rozsáhlejšímu testování nepřálo počasí a první kola musel Ondra absolvovat na mokru. I když trať odpoledne osychala, místy zůstala mokrá místa a nebylo tak možné provést různá nastavení podvozku podle představ. Ondra se tak věnoval různým variantám projíždění zatáček a připravoval se na příští týden, kdy na tomto okruhu bude v testech pokračovat. Cílem bude dokončit všechnu naplánovanou práci tak, aby byl tým co nejlépe připraven na závod evropských superstocků ve Valencii na začátku dubna.


Jaroslav Ježek (manažér týmu): „Na rozdíl od loňského roku bude hlavní náplní týmu letos především seriál německém šampionátu IDM. Ten obsahuje osm závodů počínaje 27. dubna na Lausitzringu. Naši loňskou kategorii Evropský pohár superstocku 600 úplně nevypouštíme, měli bychomse zúčastnit celkem čtyř závodů na divokou kartu, a to ve španělské Valencii, na německém Nürburgringu, na domácím trati v Brně a na francouzském Magny Cours. Program pak doplní dva brněnské závody českého šampionátu a pokud se nám bude dařit v IDM, tak i finále Mistrovství Evropy ve španělském Albacete. Je to celkem patnáct závodů a pro nás tedy docela náročná sezóna.




Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist