Země příležitostí

Mistrovství světa WSBK přijíždí do USA do Salt Lake City na šestý závod roku 2012, který se jede na okruhu Miller Motorsports Park. Liberty Racing zde bude spoléhat na schopnosti svých jezdců s cílem zvýšit bodový stav dosavadní sezóny.

V malebné krajině Salt Like City, kde se okruh Miller Motorsports Park nachází, se pojedou závody superbiků pouze jednou za rok v pondělí, neboť 28. května je v celém USA federální svátek "Memorial Day", dříve známý jako "Decoration Day". Ten je zasvěcený všem mužům a ženám, kteří kdy položili během vojenské služby život za svou vlast.

4907 metrů dlouhý americký okruh se zdá být svým asfaltovým povrchem jedním z nejvíce vyhovujícím dvouválcovým motocyklům z Borgo Panigale v celém seriálu Mistrovství světa.

Liberty Racing Team , který se může pochlubit hned třemi motocykly Ducati ve svém týmu, doufá, že po nezdarech v Monze a Doningtonu rozmnoží své letošní úspěchy, o které se budou snažit Sylvain Guintoli, Kuba Smrž a Maxime Berger.

Nejvýše z pilotů Liberty Racing je zatím v šampionátu Francouz Sylvain Guintoli, jenž je se ziskem 85 bodů celkově sedmý, když vyhrál první závod v Assenu a získal Pole position v Monze. Guintoli je rozhodně nejvýraznější postavou českého týmu.

Existují ovšem pádné důvody, aby Kuba Smrž, doposud pronásledovaný smůlou, využije přátelství Hvězd a pruhů a zvrátí výsledky období, které až doposud bylo jako na houpačce, tedy nahoru a dolů. Celkově desátý Čech je odhodlán zlepšit si svoje dosavadní umístění a získat pro sebe a pro tým důležité body.

Maxime Berger, v pořadí průběžně čtrnáctý, má na svém kontě dvacet devět a půl bodu. U něho je vidět, že se GP po GP stále zlepšuje a získává stále lepší a lepší pocit s motocyklem Ducati 1198R.
V loňském roce šampionátu SBK na pátém závodě sezóny získal Liberty Racing fantastický double v prvním závodě, když Smrž vybojoval druhé a Guintoli třetí místo, a zajistili tak pro Ducati absolutní podium.

Emoce, které opanovaly celý tým Liberty Racing, jsou nezapomenutelné a po odmávnutí šachovnicovou vlajkou se celý tým shromáždil v Parc Fermé, aby srdečně přivítal své dva piloty.

Sedmé a osmé místo ve druhém závodě byly způsobeny horší přilnavosti pneumatik a rozhodně nezačernily první fantastickou část dne pro český tým a Liberty Racing tak opustil americký výlet s prestižním výsledkem a pořádnou porcí bodů.

V tomto náročném závodním seriálu má Liberty Racing všechny technické předpoklady k tomu, aby se řeklo, že: “Spojené státy jsou zemí příležitostí”. Je to velká šance, vrátit se do Evropy s výsledkem, který dá českému týmu lesk, jaký si po právu zaslouží.

Více informací o okruhu “Miller Motorsports Park”
Miller Motorsports Park se nachází 35 minut od města Salt Lake City v Utahu a je považován za nejlepší trať v Severní Americe. Byl otevřen v roce 2006 a je schopen hostit nejvýznamnější soutěže jako jsou Mistrovství světa a národní šampionáty.

Tento moderní okruh má pověst jednoho z nejbezpečnějších okruhů na světě. Měří 4907 metrů s 15 zatáčkami a téměř nulový výškový rozdíl. Americký okruh má některé složité pasáže, které vyžadují velkou pozornost a psychickou odolnost, a to i díky tomu, že díky rychlé akceleraci se zde dosahuje na rovinkách i rychlost přes 320 km/h.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist