Zdravotní stav Bretta McCormicka

Po Brettově nehodě, během druhého závodu WSBK v Assenu v neděli 22. dubna, by Vás chtěl tým Effenbert Liberty Racing informovat o následujících změnách

Nedávná klinická vyšetření ukázala, že Brett má zlomeniny 5. a 6. krčního obratle. Nyní bude muset nosit Brett několik týdnů “límec”, aby se znehybnily zraněné oblasti.

Situace je velmi pozitivní, neboť nejsou žádná poškození páteře, což bylo analyzováno už při prvním vyšetření v neděli.

Mladý Kanaďan, který je stále hospitalizován v groningské nemocnici, pokračuje v dalším léčení v naprostém klidu, bohužel ale trpí velkými bolestmi.

Brett je ve velmi dobré náladě, má touhu vrátit se co nejdříve na motocykl. Z jeho tváře se neztratil jeho obvyklý úsměv, který je pro něho charakteristický a tato pozitivní nálada je hodně důležitá pro následnou rehabilitaci.

Brett odletí s největší pravděpodobností do Kanady už zítra, ve zvláštním letadle, protože bude muset během celého letu zůstat ležet, aby zlomeniny byly po celou dlouhou dobu letu stabilizovány.

Je pochopitelné, že hovořit přesně o době jeho plného uzdravení je hodně předčasné, ale mohlo by to být v rozmezí 2 až 3 měsíců.

Následky brutálního Brettova pádu jsou tedy méně závažné, než se dalo čekat. Jedním z důvodů, proč tato havárie nedopadla katastrofálně, je Brettova skvělá fyzická kondice, kterou získal Kanaďan díky konstatnímu a tvrdému tréninku a ta zabránila mnohem vážnějšímu zdravotnímu poškození mladého pilota.¨

“Zažíval jsem po Brettově nehodě hodně špatné chvíle a radost z našeho prvního vítězství byla zcela zkažena strachem o jeho zdraví” prohlásil majitel týmu Mario Bertuccio a pokračoval: “My nemáme s jezdci jen sportovní vztah, ale také upřímné přátelství. Všichni jsme spolu jako jedna velká rodina, která spolu také trpí. Jsem blízko něho a jeho rodiny a budu netrpělivě čekat na jeho uzdravení”,

Tým Effenbert Liberty Racing by rád poděkoval všem lidem, kteří byli solidární s Brettem McCormickem a naším týmem a kteří společně s námi čekají na návrat “The Kid".

(Tato tisková zpráva navazuje na předchozí oficiální sdělení v neděli 22. dubna po Brettově brutální havárii v Assenu).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist