Závod v Imole nemusel být pro Hagu poslední

Po víkendové zkušenosti osmatřicetiletého Japonce Hagy s týmem Grillini Dentalmatic, v jehož barvách jel závod superbiků v Imole, uvažuje zkušený jezdec o možném pokračování v seriálu světového šampionátu produkčních motocyklů.

Japonského jezdce jsme mohli vidět na startu závodu elitní kategorie Superbiků v sedmém kole šampionátu na okruhu v Imole, kde Noriyuki Haga závodil poprvé od svého odchodu v roce 2011. Po skončení závodního víkendu, kde byl v obou závodech patnáctý, Haga připustil, že by v závodění rád pokračoval.
Před cestou do Imoly Haga absolvoval pouze jednodenní test v Mugellu, který pro Japonce nebyl dostatečně dlouhý k tomu, aby se plně seznámil s novou technikou a pneumatikami. Haga nicméně neskrýval své nadšení z návratu mezi známé tváře superbikového šampionátu.

„Samozřejmě pokud dostanu další příležitost, chci znovu závodit,“ uvedl japonský závodník po skončení sobotního programu v Imole pro britský crash.net. „Na BMW se cítím dobře, ale chybí mi víc testování. Jsem velmi rád, že jsem zpátky v paddocku superbiků, protože je to můj domov a stále tam pracuje spousta mých přátel.“

Po víkendu v Imole měl Noriyuki Haga jednat s vedením týmu Grillini Dentalmatic o dalších možnostech jeho možné budoucí spolupráce. Haga se ale v Itálii nemohl dlouho zdržet, protože musel rychle do Japonska, kde měl na programu přípravné testy na vytrvalostní závod Suzuka 8hodin, kde pojede v sedle Suzuki GSX-R1000 s Yukio Kagayamou a Kevinem Schwantzem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist