Závod Superpole bude součástí statistik WSBK

Po úvodním podniku WorldSBK v Austrálii dochází k změně co se týče zápisu výsledků do statistik superbikového šampionátu a to v případě nového klání superbiků “Tissot Superpole Race“. Původně měl tento sprintový závod na deset kol zpestřit závodní víkend a určit pozice na startu (1-9) pro druhé klání. Nyní bude dle historických statistik plnohodnotným kláním, nicméně bez vyhlášení tří nejlepších na stupních vítězů.

Do historických tabulek vítězství, pozic na stupních vítězů a umístění jezdců v cíli byly započítávány pouze dva hlavní závody superbiků. Nyní se k těmto kláním přidá i sprintový závod Tissot Superpole Race“. Bodové ohodnocení zůstává stejné jak v Austrálii, to znamená, že ve dvou hlavních závodech je klasické bodování prvních patnácti jezdců v cíli (25, 20, 16, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1), sprint nabízí body prvním devíti (12, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1).

Nyní bude ve statistikách šampionátu pohlíženo na závod “Tissot Superpole Race“ jako na klasický závod WorldSBK. Vítězství ve sprintu bude statisticky započítáváno jako klasické vítězství WorldSBK. Umístění na pódiu bude ve sprintu taktéž ve statistice jako pódium WorldSBK jen s tím rozdílem, že vyhlášení proběhne v prostorách Parc Fermé. Pouze oba hlavní závody mají ceremoniál na stupních vítězů. Nejrychlejší kolo sprintu bude hodnoceno jako nejrychlejší kolo závodu WSBK.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist