Zastavení deváté – Brno

Po dlouhých třech týdnech abstinence mají motocykloví fanoušci opět naději na pořádný přísun adrenalinu. Pan promítač už totiž založil do promítačky film nápisem 2008 HANNspree Superbike World Championship, a tak může dopřát aktérům i divákům už v pořadí 499. a 500. díl tohoto seriálu.

Zastavení deváté – Brno

Automotodrom v té podobě, v jaké ho známe dnes, byl otevřen v roce 1987. Je umístěn v lokalitě Kývalka, v netypicky členitém terénu. Díky tomu má při své délce 5.403m celých 73m převýšení. Má šířku cca 15m a 6 levých a 8 pravých zatáček. Zásadní rekonstrukce proběhla letos před sezónou, kdy byl starý koberec nahrazen novým a jak se ukázalo i rychlejším.

Traťové rekordy

Absolutní:    2002 D. Coulthard Formule 1 1:36,77
Silniční motocykly
125ccm:      2003 L. Cecchinello Aprilia 2:07,836
250ccm:      2007 J. Lorenzo Aprilia 2:02,299
500ccm:      2001 V. Rossi Honda 2:01, 461
MotoGP:      2006 L. Capirossi Ducati 1:58,157
Superbike: 2007 T.Corser Yamaha 2:00, 674 




Superbiky od svého prvního závodu v Donnington Parku 3. dubna 1988 zavítají na Masarykův okruh v Brně už po páté. Poprvé to bylo v roce 1993, kdy vyhráli Carl Foggarty a Scott Russell. O tři roky později úřadoval Troy Corser, stejně jako v prvním závodě dalšího brněnského zastavení v roce 2005. Druhou rundu na sebe nechal napsat Nori Haga. Obě jízdy dalšího roku vyhrál Yukio Kagayama a vloni vystoupili na bedně nejvýš Max Biaggi a James Toseland.



Pořadí průběžně
WSB
1. Bayliss (Ducati) 259; 2. Neukirchner (Suzuki) 210; 3. Checa (Honda) 207; 4. Haga (Yamaha) 191; 5. Corser (Yamaha) 185; 6. Nieto (Suzuki) 151; 7. Xaus (Ducati) 148; 8. Biaggi (Ducati) 117; 9. Fabrizio (Ducati) 111; 10. Kiyonari (Honda) 94
WSS
1. Pitt (Honda) 113; 2. Foret (Yamaha) 97; 3. Parkes (Yamaha) 87; 4. Brookes (Honda) 85; 5. Lascorz (Honda) 81
SST1000
1. Simeon (Suzuki) 84; 2. Roberts (Ducati) 76; 3. Polita (Ducati) 67; 4. Pirro (Yamaha) 63; 5. Berger (Honda) 59; 6. Giugliano (Suzuki) 48 7. Matěj Smrž (Honda) 40
SST600
1. Baz (Yamaha) 97; 2. Vostárek (Honda) 85; 3. Linfoot (Yamaha) 61; 4. Bussolati (Yamaha) 60

Naši kluci v akci
WSB 
Jakub Smrž #96, Guandalini Ducati 1098, stálý jezdec MS, 14./72b
Miloš Čihák #15, Prorace, Suzuki GSX-R 1000, divoká karta
Jirka Dražďák , DFX Racing, Honda CBR 1000RR 
WSS 
KL Intermoto Czech, hradecká stáj za kterou jede Matt Lagrieve 13./28b a Willi de Angelis
SST1000
Mates Smrž, Honda CBR 1000RR stálý jezdec, 7./40b
Michal Drobný, Honda CBR 1000RR, stálý jezdec,  KL Intermoto Czech

SST600 
Patrik Vostárek, KL Intermoto Czech, stálý jezdec, Honda CBR600, 2./85
Ondřej Ježek stálý jezdec, 4./20
Michal Šembera, stálý jezdec, 4./23



Jízdní řád

Pátek 18. července
09.00-09.25 (25 MIN) SUPERSTOCK 1000 VOLNÝ TRÉNINK
09.35-10.20 (45 MIN) W SUPERSPORT VOLNÝ TRÉNINK
10.30-11.30 (60 MIN) WSBK VOLNÝ TRÉNINK
11.45-12.15 (30 MIN) SUPERSTOCK 600 VOLNÝ TRÉNINK

13.15-14.00 (45 MIN) W SUPERSPORT KVALIFIKAČNÍ TRÉNINK
14.15-15.15 (60 MIN) WSBK KVALIFIKAČNÍ TRÉNINK
15.30-16.15 (45 MIN) SUPERSTOCK 1000 KVALIFIKAČNÍ TRÉNINK
16.30-17.00 (30 MIN) SUPERSTOCK 600 KVALIFIKAČNÍ TRÉNINK


Sobota 19. července
09.15-09.45 (30 MIN) SUPERSTOCK 1000 VOLNÝ TRÉNINK
10.00-10.45 (45 MIN) W SUPERSPORT VOLNÝ TRÉNINK
11.00-12.00 (60 MIN) WSBK KVALIFIKAČNÍ TRÉNINK
12.15-12.45 (30 MIN) SUPERSTOCK 600 KVALIFIKAČNÍ TRÉNINK
12.55-13.25 (30 MIN) PIT WALK PIT WALK

13.45-14.30 (45 MIN) W SUPERSPORT KVALIFIKAČNÍ TRÉNINK
14.45-15.45 (60 MIN) WSBK VOLNÝ TRÉNINK
16.00 WSBK SUPERPOLE

16.50 – 17.15 (25 MIN) SUPERSTOCK 1000 KVALIFIKAČNÍ TRÉNINK
17.40 SUPERSTOCK 600 ZÁVOD (9 KOL)


Neděle 20. července
09.00-09.10 (10 MIN) SUPERSTOCK 1000 WARM UP
09.20-09.40 (20 MIN) WSBK WARM UP
09.50-10.10 (20 MIN) W SUPERSPORT WARM UP
10.40 SUPERSTOCK® 1000 ZÁVOD (12 KOL)
11.10-11.30 (20 MIN) PIT WALK PIT WALK
11.10-11.30 TWIN SEATER
12.00 WSBK ZÁVOD 1 (2O KOL)
13.20 W SUPERSPORT ZÁVOD (18 KOL)
15.30 WSBK ZÁVOD 2 (20 KOL)


Doprava

DÁLNICE D1
Jestliže přijíždíte ve směru od Prahy sjeďte na výjezdu č. 178 Ostrovačice, nebo výjezdem č. 182 Popůvky (Kývalka).
Pokud přijíždíte od Bratislavy, Olomouce nebo od Vídně použijte výjezd č. 182 Popůvky.
MHD
Doprava na okruh z Hlavního nádraží v Brně: tramvajová linka č.8 směr Starý Lískovec, odtud autobusová linka 402 (zastávka Ostrovačice,Start nebo Masarykův okruh). 



Vstupné
V pátek 18.července je vstup na všechny otevřené tribuny i do Paddocku ZDARMA.
V pátek proběhně v Paddocku autogramiáda jezdců MS Superbiků.
Na sobotu jsou v prodeji vstupenky na všechny otevřené tribuny v ceně 200,-Kč (tyto vstupenky platí pouze v sobotu 19.července 2008)
Na sobotu a neděli jsou v prodeji následující vstupenky:
Kategorie III. 350,-Kč
Kategorie II. 550,-Kč
Kategorie I. 1 100,-Kč
Kategorie III. (sobota a neděle)
- vstup na tribuny D, G
Kategorie II. (sobota a neděle)
- vstup na tribuny T2, T3, C, D, G
Kategorie I. (sobota a neděle)
- vstup na tribuny T2, T3, C, D, G a do Paddocku (pro vstup do Paddocku je nutno si v areálu Automotodromu Brno vyzvednout speciální kartu opravňující ke vstupu do Paddocku, která platí v sobotu i v neděli).
- tato vstupenka nezahrnuje Pit Walk
Kategorie VIP (sobota a neděle)
- v předprodeji jsou prodávány poukázky, které je potřeba během závodního víkendu vyměnit za vstupenky a parkovací kartu v Akreditačním centru (Hotel Motorsport)
- parkovací karta platí na parkovací plochu za tribunou T2
- vstupenka opravňuje držitele ke vstupu do klimatizovaného VIP salonku nad boxy s celodenním občerstvením, dále k přístupu na všechny otevřené tribuny (T2, T3, C, D, G) a do Paddocku včetně terasy nad boxy.
- v sobotu i v neděli platí tato vstupenka na procházku boxovou uličkou (Pit Lane)
Děti do 14let v doprovodu dospělé osoby mají vstup na tribuny zdarma (neplatí pro kategorii VIP).

VELKOPLOŠNÉ OBRAZOVKY
budou umístěny naproti tribunám T3 a C.

DOPRAVA
V sobotu a v neděli bude v provozu speciální autobusová linka 400 z Mendlova náměstí (v centru Brna) na okruh a zpět ZDARMA.
Dále bude v provozu pravidelná autobusová linka 402 z Brna-Lískovce na okruh a zpět.

PARKOVNÉ
Parkoviště pro motocykly budou ZDARMA vyhrazena u tribun D, T1 (tribuna T1 nebude přístupná veřejnosti) a naproti tribunám T2/T3.
Parkoviště pro automobily bude za poplatek 100,-Kč/1den vyhrazeno naproti tribunám T2/T3.
Držitelé průkazů ZTP a invalidního vjezdu mohou ZDARMA parkovat u tribun C, D, T1 a naproti tribunám T2/T3.

AUTOGRAMIÁDY JEZDCŮ
Pátek 18.července 2008 od 16:00 hodin v Paddocku brněnského okruhu (v pátek je vstup do Paddocku zdarma)
Sobota 19.července 2008 od 12:30 hodin v Paddocku brněnského okruhu
Rozpis autogramiád zde


DOPROVODNÝ PROGRAM
Sobota 19. července
Exhibiční vystoupení motocyklového kaskadéra
Neděle 20. července
Výstava a exhibiční jízdy motocyklového oddílu Vojenské policie
Dětské hřiště, skákací hrad, aerotrim (simulátor stavu beztíže), facepaiting (malování obličejů), trampolíny, simulátor formule 1
Seskok parašutistů

Jak se Vám líbil tento článek?
Průměr: 0.00
Známkováno: 0x

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.



TOPlist