Začátek týdne patří na Phillip Islandu testům WSBK a WSSP

Sezona MOTUL FIM Superbike World Championship 2020 je za dveřmi a první závodní týden roku odstartují oficiální testy tříd mistrovství světa superbiků (WSBK) a supersportů (WSSP). V pondělí a úterý budou na dráze jihoaustralského Phillip Islandu testovat jezdci týmů obou světových šampionátů, takže pro všechny bude mít den dvě samostatné části. První den zahájí testy jezdci supersportů, druhé den bude na úvod patřit jezdcům superbiků. První tréninky jsou na programu v pátek 28.února.

Do této chvíle jezdci superbikového šampionátu testovali v rámci privátních testů a s tím, že většina připravovala techniku bez ambicí dosahovat za každou cenu nejrychlejších časů na kolo. Tentokrát už jde do tuhého a oficiální test nám ukáže, jaké je přibližné rozložení sil na startovním roštu jednotlivých šampionátů.

Favoritem číslo jedna je pochopitelně Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), úřadující světový šampion, který míří za šestým titulem v řadě. Zda se mu to povede je otázkou, protože konkurence je letos znovu o něco silnější. Silným soupeřem mu bude jeho bývalý kolega od Kawasaki Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha WorldSBK Official Team). Turek byl rychlý s Kawasaki, ale co předvádí s Yamahou dává naději na skutečně parádní bitvy o přední pozice. Razgatliogla už známe jako vítěze závodu, ale také odborníka na jízdu po předním kole na boxové stání.

Italská Ducati angažovala Scotta Reddinga (ARUBA.IT Racing – Ducati), vítěze britské superbikové série BSB 2019, jehož prostřednictvím by rádi dotáhli do úspěšného konce to, co loni začal Álvaro Bautista. To znamená, získat titul mistra světa. Redding zatím jen slovně, ale silně tlačí na své soupeře, takže uvidíme jak mu to půjde na trati. Álvaro Bautista je nyní továrním jezdcem Hondy a v sedle CBR1000RR-R do toho půjde stejně naplno jako loni s Panigale V4 R.

Pochopitelně nejsou to jen tito čtyři jmenovaní, kteří budou ve hře o přední pozice WSBK, těch jezdců je teď víc a to nám dává naději, že závody superbiků nebudou jen o jednom muži, ale nabídnou tu potřebnou dávku adrenalinu v každém závodu a destinaci, kde letos pojedou.
 

Pondělí, 24.února 2020 (SEČ)

23.10 – 01.00 WorldSSP
01.10 – 03.10 WorldSBK

03.40 – 05.30 WorldSSP
05.40 – 07.40 WorldSBK
 

Úterý, 25.února 2020 (SEČ)

23.10 – 01.10 WorldSBK
01.20 – 03.10 WorldSSP

03.40 – 05.40 WorldSBK
05.50 – 07.40 WorldSSP

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
krysopes přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist