Z Melandriho je opět lovec

V Moskvě získané vedení v šampionátu nepřineslo Marcu Melandrimu vůbec štěstí: už při následujícím závodě na Nürburgringu zahodil tovární jezdec BMW svůj motocykl dvakrát mimo závodní trať.

Pro  následující závod v Portimäo si 30-letý italský pilot předsevzal jednu důležitou věc: mít z jízdy opravdovou radost! "Celý tým a já uděláme vše nejlepší proto, abychom v obou závodech jeli nejen rychle, ale hlavně konstantně. V přípravě jsem doma hodně trénoval a v Portugalsku se pokusím mít ze závodění radost!", říká loňský vicemistr světa a aktuálně druhý jezdec bodovací tabulky.
Při 100 bodech, které jsou k dispozici, mají teoretickou šanci na titul ještě všichni jezdci z Top-5 celkové klasifikace. Realisticky viděno mají ale šanci na titul pouze Max Biaggi (I/Aprilia), samotný Melandri - ztrácí na Římana 9,5 bodů a také se ztrátou 26,5 bodů třetí Tom Sykes (GB/Kawasaki). Mezi nimi se tedy rozhodne o tom, kdo sesadí z trůnu mistra světa Carlose Checu (E/Ducati).

"Budou to jistě hodně tvrdé závody", očekává už dopředu Melandri a vysvětluje: "Před námi jsou ještě dva závodní víkendy a v boji o titul je stále ještě více jezdců a všichni mají dobrou šanci. Nebude to vůbec jednoduché,  ale jistě velmi zajímavé.".
Dalšími myšlenkami, co se týká závodu v Portugalsku, se ale druhý jezdec tabulky moc nezaobíral, i když trať v Portugalsku se mu líbí: "Portimão je jedním z nejhezčích okruhů na celém světě. Layout tratě je neuvěřitelný. Tolik sjezdů a výjezdů se nenajde na žádném jiném okruhu. V loňském roce jsem zde závodil poprvé a přesto se mně podařilo získat velmi dobrý výsledek", říká dále tovární jezdec BMW.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist