Z Japonska spěchá Rea s Haslamem na jih Anglie

Dvojice britských jezdců stáje Pata Honda Racing má za sebou náročný víkend, protože oba závodili v osmihodinovém závodu v japonské Suzuce. Nyní se musí soustředit na motocyklové mistrovství světa Superbiků, kde v průběžném hodnocení figuruje Jonathan Rea na sedmém místě a Leon Haslam je patnáctý.

Leon Haslam si v úvodu sezony zlomil nohu a ještě dnes není stoprocentně v kondici. Přesto se svým týmem pro vytrvalostní závod v Japonsku dokázal vyhrát osmihodinovku v Suzuce, což z Pata Hondy nyní dělá tým, který má v boxech vítěze posledních dvou ročníků Suzuky 8Hodin – Jonathan Rea (2012) a Leon Haslam (2013).

„V Suzuce to byla úžasná zkušenost a trošku jsem během svého prvního výjezdu bojoval s problémy asi proto, že jsem se až příliš snažil jet precizně a rychle,“ uvedl k poslednímu víkendu člen vítězného týmu osmihodinovky v Suzuce Leon Haslam. „Také jsem musel jezdit tak, abych ulevil noze, kterou jsem měl zlomenou, což se negativně odrazilo bolestí v zádech, ale nakonec to všechno stálo za to.“

„Víkend v Silverstone teď bude kompletně něco jiného, ale už se těším,“
pokračoval Haslam. „Začátkem roku jsem v Doningtonu chyběl kvůli zranění nohy, takže teď mám jedinou šanci jet před domácími fanoušky, což je něco na co se doopravdy těším.“
Jonathan Rea musel z vytrvalostního závodu v Suzuce odstoupit potom, co mechanici nedokázali opravit motocykl, který byl poškozený po nehodě jeho týmového kolegy. Po loňském vítězství to pro Brita představovalo obrovské zklamání. „Byl jsem zdrcen tím, jakým způsobem jsme ukončili osmihodinovku v Suzuce, ale takové věci se stávají a naopak jsem rád za týmového kolegu z Pata Hondy a za Hondu,“ uvedl Jonathan Rea.

„V Silverstone jsem v minulosti zaznamenal smíšené výsledky. Mám tam nějaké dobré závody, zejména si vzpomínám na dvě druhá místa z roku 2010, což jsem si hodně užil, ale loni jsme tam například hodně válčili s problémy. Je to ale moc hezký okruh, kde se dobře jezdí a poslední modifikace ho ještě zlepšily. Pojedu tam ale stejně útočný styl, jako všude jinde,“ dodal britský závodník, který se těší na podporu domácích fanoušků.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist