Yoshimura Suzuki pojede v Portimau

Svůj třetí letošní start na divokou kartu absolvuje tým Yoshimura Suzuki při finále superbikového šampionátu v portugalském Portimau 16. října.

Po loňském neúspěšném startu Japonce Daisaku Sakaie s wild card v Monze, který skončil jeho pádem v první jízdě a nenastoupením na start do jízdy druhé, se tým Yoshimura Suzuki zúčastnil letos už úvodního závodu v australském Phillip Islandu s domácím jezdcem Joshem  Watersem.
Ten zanechal velmi dobrý dojem a po 13. místě ve druhé australské jízdě a především 11. pozici na startovním roštu po Superpole se tento tradiční japonský tým rozhodl startoval i na americkém okruhu Miller Motorsport Park. Zde skončil 24-letý australský jezdec Waters v kvalifikaci na 16. místě, ovšem v závodě samotném v obou jízdách bodoval, když byl v cíli odmávnut šachovnicovým praporkem na 12., resp. 15. místě. Není tedy divu, že tým požádal o další divokou kartu na superbikové finále do portugalského Portimaa 16. října.

Je pouze velkou škodou, že Yoshimura Suzuki je týmem s pouze japonskými sponzory a ti nemají zájem na pravidelném startu v superbikovém šampionátu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist