Yoshimura Suzuki: Deadline v říjnu

Start v roce 2011 je v plánu, ale chybí peníze. Japonský superbikový tým Yoshimura Suzuki na sebe v Monze upozornil především pády svého jezdce Daisaku Sakaie, který nahradil zraněného krajana Yukia Kagayamu.

Japonský jezdec Daisaku Sakai, druhý jezdec japonského šampionátu superbiků 2009 a také loňský vítěz prestižního závodu 8 hodin v Suzuce, na sebe v Monze upozornil především třemi pády. Nejdříve v pátečním kvalifikačním tréninku zničil obě motorky, potom spadl do třetice i v první nedělním závodě a do druhého pak nenastoupil kvůli rozsáhlým pohmožděninám. 

Ovšem to nezabránilo tomu, aby se tento tým objevil ještě letos - absolutně dle plánu - na dvou závodech. Pojede v Imole opět se Sakaiem a v Magny Cours se zkušeným  Kagayamou ( na snímku v sedle Suzuki týmu Worx Crescent v závodech BSB).


"Naším cílem je účast v šampionátu WSBK 2011 a to jako permanentní tým" říká Youhei Kato, týmový šéf stáje Yoshimura Suzuki a vnuk zakladatele firmy Hidea Yoshimury a hned vysvětluje: "Momentálně jezdí ve světovém šampionátu superbiků pouze dvě motorky Suzuki. My ale chceme i s privátním motocyklem Suzuki jezdit ve špičce. A to je pro nás obrovská výzva".

Většina čtenářů jistě ví, že se tým Yoshimura na protest proti změně reglementu stáhl ze závodů amerického šampionátu AMA a místo toho chce jezdit světový šampionát WSBK.


"K tomu je ale potřeba hodně velký budget. Doposud jsme měli pouze japonské sponzory, ty ale mistrovství světa superbiků absolutně nezajímá (navíc se ani jeden závod tohoto seriálu od roku 2003 v Japonsku nejezdí - pozn. Bosso), takže musíme najít sponzory jiné, což není vůbec jednoduché. Jako deadline jsme si stanovili termín závodu v Magny Cours, potom se rozhodneme, zda pojedeme v roce 2011, nebo nepojedeme", říká zcela jasně Kato a dodává: "Máme k továrně Suzuki velmi dobrý vztah, ale nechceme být druhým továrním týmem této značky. Chceme jít svou vlastní cestou a motocykl a díly sami vyvíjet. Technicky nejsme s továrnou skoro vůbec svázáni". 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist