Yamaze se v Donningtonu dařilo

Oba tovární jezdci yamahy si v Donningtonu užívali pódia, zatímco Noriyuki Haga vyhrál druhou jízdu, Troy Corser byl na pódiu v obou závodech.

Velmi výrazných výsledků získali v Donningtonu pro továrnu Yamaha oba její jezdci, kteří byli v obou superbikových závodech hodně vidět. Australan Troy Corser po špatném začátku si v úvodním závodě nakonec dojel pro výborné druhé místo, zatímco jeho kolega Noriyuki Haga dojel čtvrtý. Japonec si však svou chuť zpravil ve druhém závodě, ve kterém si po chybě Maxe Biaggiho dojel pro vítězství, když ho na stupních pro nejlepší trojici doplnil v tomto závodě třetí Troy Corser.
Noriyuki Haga (1. závod – 4. místo / 2. závod – 1. místo)
V prvním závodě se mi nechtěla zpočátku dobře zahřát pneumatika, nemohl jsem proto dlouho tvrdě jezdit. Kdyby pneumatika pracovala stejně jako ve druhém závodě, jistě bych skončil na pódiu i v prvním případě. Ze svého vítězství ve druhém závodě jsem šťastný, také můj otec je velmi šťastný. Mám číslo 41 a tak, když jsem v prvním závodě dojel čtvrtý, musel jsem ten druhý vyhrát. Můj otec má dnes narozeniny (poznámka – 1. dubna), musel jsem proto také vyhrát kvůli němu.
Troy Corser (2 / 3)
Jsem se svými dnešními výsledky spokojený, ale Donnington mám rád a tak jsem zde chtěl double. Během všech tréninků jsem se cítil dobře a věřil jsem v dobré umístění. Do prvního závodu jsem neodstartoval dobře a tak dostat se dopředu bylo těžké, druhý závod byl již lepší. Ale zase nepracovala tak dobře pneumatika. V zatáčkách mi to hodně klouzalo, přitom jsem viděl, že Biaggi a Nori mají dobrou přilnavost. Dosáhnout na dvě pódia je dobré, navíc mě těší, že Nori vyhrál. Nori a já jsme společně pracovali, sdíleli jsme své data o nastavení motorek. Nyní ovšem vím, že mě dokáže s mým nastavením porazit, nesmím toho tolik prozrazovat! Je dobře, že se motorka zlepšuje, ale já chci vyhrát šampionát, tak se na to musím soustředit.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist