Yamaha slaví 60.výročí červenobílými barvami strojů WSBK a EWC

Společnost Yamaha Motor Europe oznámila, že v rámci oslav 60.výročí účasti japonské značky v závodech silničních motocyklů GP, budou tovární stroje sérií FIM Superbike World Championship v Barceloně a FIM Endurance Word Championship v Bol D’or ve speciální červenobílých barvách.

Yamaha zahájila úspěšnou cestu v mistrovství světa silničních motocyklů závodem Velké ceny Francie v roce 1961. První vítězství v GP přišlo v roce 1963 a od té doby Yamaha získala celkem 517 vítězství a 82 titulů v rámci jezdců, výrobců a týmů. V barvách Yamahy závodili také nejúspěšnější jezdci světa jako Valentino Rossi, Kenny Roberts, Wayne Rainey, Phil Read a Giacomo Agostini.

V rámci MS Superbiků budou v těchto barvách závodit v Barceloně jezdci týmů Pata Yamaha with Brixx WorldSBK (#54 Toprak Razgatlioglu a #55 Andrea Locatelli) a GRT Yamaha WorldSBK Team (#3 Kohta Nozane a #31 Garrett Gerloff) plus stejný tým ve WorldSSP. Na okruhu Paula Ricarda má tyto speciální barvy tým #7 YART Yamaha Official EWC, kde závodí český jezdec Karel Hanika.

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KubaLou přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist