Yamaha představila továrnou podporované týmy pro sezonu 2018

V rámci šampionátů silničních motocyklů představila Yamaha Motor Europe týmy, které se těší tovární podpoře tří ladiček. V královské kategori WorldSBK je to tým Pata Yamaha Official WorldSBK, v seriálu WorldSSP tým GRT Yamaha Official WorldSSP, stáj Yamaha R3 bLU cRU Challenge reprezentuje tři ladičky v mistrovství WorldSSP300. V mistrovství světa vytrvalostních závodů motocyklů FIM Endurance World Champions má Yamaha dva týmy - GMT94 Yamaha Official EWC a YART Yamaha Official EWC.

V mistrovství světa superbiků WorldSBK nastupuje tým Crescent Racing, jehož ve spolupráci s Yamahou známe pod názvem Pata Yamaha Official WorldSBK Team. V roce 2016 se Yamaha po čtyřech letech vrátila zpátky do světového šampionátu a postupně získává na síle. Loni jejich jezdci získali celkem šest umístění na stupních vítězů a v roce 2018 by rádi patřili mezi hráče, kteří pravidelně bojují o ty nejvyšší mety. V sedle motocyklu Yamaha YZF-R1 pojede Brit Alex Lowes a Nizozemec Michael van der Mark.

Loni měla Yamaha YZF-R6 premiérovou sezonu v seriálu FIM Supersport World Championship a velice úspěšnou, když s týmem GRT Yamaha Official WorldSSP dosáhla až na samotný vrchol. Titul mistra světa vybojoval osmadvacetiletý Francouz Lucas Mahias, pátý skončil Ital Federico Caricasulo. Díky výkonům obou jezdců získal titul také tým a Yamaha v soutěži výrobců. V roce 2018 tým pokračuje ve složení Lucas Mahias, Federico Caricasulo, šéfem týmu je Filippo Conti.

V seriálu FIM Supersport 300 World Championship nastupuje sestava šesti závodníků Indonésan Galang Hendra Pratama, Ital Luca Bernardi, Nizozemci Dennis Koopman a Joep Overbeeke, Řek Notis Papapavlou a Francouz Hugo de Cancellis.

Mistrovství světa vytrvalostních závodů motocyklů FIM Endurance World Championship je v případě tří ladiček velmi úspěšné, protože sezonu 2016/2017 vyhráli. Také v nové sezoně 2017/2018 podporují dva týmy. Tím prvním je obhájce titulu tým GMT94 Yamaha Official EWC. Sestava týmu pro právě probíhající ročník EWC je Španěl David Checa, který zahajuje svoji šestnáctou sezonu, Francouz Mike di Meglio a Ital Niccolo Canepa.

Druhým týmem s tovární podporou tří ladiček je ve FIM Endurance World Championship rakouský YART Yamaha Official EWC Team. V cestě za titulem míří trojice závodníků Japonec Takuya Fujita, Australan Broc Parkes a Němec Marvin Fritz.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
kopetr přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist