Yamaha potvrdila návrat do WSBK s Guintolim a Lowesem

V oficiálním prohlášení Yamaha Motor Europe píše, že tři ladičky absolvují po čtyř letech nepřítomnosti návrat do mistrovství světa superbiků v roce 2016 s jezdci Sylvainem Guintolim a Alexem Lowesem, to vše s britským týmem Crescent Racing a sponzorem Pata.

Sponzor Pata byl v mistrovství světa FIM Superbike dlouhá léta spojen s Hondou, tým Crescent Racing v čele s Paulem Denningem zase s japonskou značkou Suzuki. V roce 2016 bude vše jinak a tým s plnou tovární podporou Yamahy bude s novými motocykly R1 usilovat o nejvyšší pozice na světové scéně superbikového šampionátu.

Britský závodník Alex Lowes zůstává po podpisu smlouvy další dva roky ve stejném týmu v jakém závodí od roku 2014. Lowes vyhrál v roce 2013 britské superbiky, když získal dvacet umístění na stupních vítězů, osm vítězství a šest pole position. V mistrovství světa superbiků má odjeto padesát závodů s třemi pódii.

Novým členem týmu bude bývalý mistr světa superbiků Sylvain Guintoli, který přichází z Ten Kate Honda, kde letos neúspěšně obhajoval titul. Francouz je zkušeným jezdcem, který prošel mistrovstvím světa prototypů, britským šampionátem a mistrovstvím světa superbiků. Guintoli má v MS SBK odjeto sto padesát závodů s čtyřiceti umístěními na stupních vítězů.

„Toto je pro nás velmi vzrušující chvíle, protože v příštím roce všichni netrpělivě očekáváme návrat do nejvyšší superbikové soutěže po čtyřech letech nepřítomnosti,“ uvedl šéf Yamaha Motor Europe Eric De Seynes. „Jeden rok jsme věnovali získávání zkušeností R1 v řadě různých šampionátů, kde již motorka předvedla svůj potenciál s úžasným vítězstvím v osmihodinovce v Suzuce a velmi pozitivními výsledky našich továrních týmů po celé Evropě.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist