Yamaha: Haga si líže rány, Corser se vrací domů

Pouhý týden po zahájení letošní bajkové sezóny se všichni přesouvají k dalšímu utkání, tentokrát do Austrálie.

WSBK

Yamaha Motor Italy WSB Team s oběma piloty, Troyem Corserem a Noriuki Hagou se po velmi úspěšných předsezónních testech vracejí zpět na Phillip Island. Oba tam při nich zajížděli lepší časy než kdy předtím.


Pokud se týká vztahu k tomuto okruhu – Corser není jen dvojnásobný mistr světa a jeden z nejzkušenějších jezdců v poli, on je umělec ve hře na tuto trať. Ve své kariéře dokázal už šestkrát vyhrát před svými domácími fandy, naposledy v prvním závodě v roce 2006. Protože je po většinu roku v Evropě, těší se Troy že na domácí půdě ukáže to správné divadlo a nejlépe s podiem na konci. Ideální by samozřejmě bylo první vítězství v barvách Yamahy.


Také Haga, který provádí drobné servisní práce na svém pochroumaném těle, má na Phillip Island docela dobré vzpomínky. Také jeho jméno je na seznamu těch, kteří tady dokázali vyhrát. Jemu se to povedlo v roce 1998 na Yamaze YZF 750 SP a je to jeden z jeho dvaceti šesti zářezů na pažbě.

 

 

Vysoká očekávání všech, ale hlavně týmu samotného se zakládají především na průběhu zimních testů, kdy se velmi osvědčil jak nový systém vstřikování paliva s variabilní délkou sání, tak i nový podvozek.

                   


Troy Corser
„Zahájit sezónu bednou v prvním závodě bylo vynikající a druhý nepovedený závod je už za mnou. V tuto chvíli je skvělé že jsem doma, na jednom z nejlepších okruhů světa. Tak jako vždycky i teď se těším na to, jak si tady zajezdím."

 

 

Noriyuki Haga
„Mám za sebou dvě vystoupení z bajku za jízdy a ještě jsem z toho tak trochu pomačkaný. Jsem si ale jistý, že budu OK. Musíme připravit dobré nastavení pro závod, ale máme natestováno a tak by všechno mělo jít dobře. Teď se chci správně naladit na závod a také pravé zápěstí musím nechat ještě odpočinout."

 

WSS: Poučení z krizového vývoje?

Broc Parkes a Fabien Foret jezdci týmu Yamaha World Supersport nemohli v minulém prvním závodě sezóny dosáhnou rozdílnějších výsledků.

Parkes získal úplně první vítězství pro novou eR-šestku poté co Foretovi v dosažení téměř jistého vítězství zabránila ropná krize v nádrži, pouhého půl kola před cílem!
Broc bude bojovat nejen o prodloužení pobytu v čele šampionátu, ale s podporou svých domácích příznivců o své první vítězství na tomto okruhu.

 

Fabien tady vyhrál vloni ve velkém stylu, tehdy ještě na Kawasaki. Startoval z páté pozice na které vydržel až do jedenáctého kola. V něm předjel Kenana Sofuoglu a vydal se na spanilou jízdu polem. Vypadalo to takhle: 10.kolo/5., 11/4., 12/3., 14/2., 19 - 21/1. Jako stín se ho držel Kenan který dojel druhý. Prima jízda.
A jak že to s ním bylo minulý týden v Losailu? Vyhrál obě kvalifikace a v závodě od druhého kola prostě vedl. Ale jen do chvíle, než mu v půlce posledního kola došla šťáva. Zkrátka pešek, možná šlendrián, možná daň nové motorce a chybnému propočtu spotřeby paliva.

Pro Austrálii to znamená že jeho bodové konto je prázdné, pro něj, že on sám je určitě plný touhy po odvetě, a pro nás to znamená, že by to mohl být hodně dobrý race.

 

Broc Parkes
„Moc se těším na to až se zase sklouznu na domácím okruhu a je výborné že sem přijíždím s vítězstvím z Kataru. Někdy je nutný kousek štěstí, zvláště když okolo vás je plno výborných jezdců. Vyhrál jsem po několika bitvách o první místo, Fabien byl nakonec v závodě o něco rychlejší ale pak musel zastavit. Ale on se vrátí. Vypadá to na dobrou sezónu s mnoha dobrými závody."



Fabien Foret
„Je potřeba co nejrychleji zapomenout na poslední víkend a soustředit se na Austrálii. Tím co se stalo jsem hodně zklamaný ale nikoho neobviňuji. Stále myslím na to, že jsem byl nejrychlejší v kvalifikaci i v závodě. Tedy než jsem zůstal na suchu. Máme opravdu dobrou motorku a teď ještě musíme najít dobré nastavení a vybrat dobrou pneumatiku."

 

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist