Xaus: Špatné vzpomínky na Brno 2009!

Na testech v Imole měl Rubén Xaus svého týmového kolegu u BMW Troye Corsera "pod kontrolou". A pro Brno si horkokrevný Španěl předsevzal opravdu hodně.

Tým BMW Motorrad Motorsport cestuje do Brna po získání svého prvního Pole position a druhého podiového umístění s pořádnou dávkou sebedůvěry. Se současným ziskem 152 bodů v soutěží týmů má už po 8 ze 13 závodních víkendů více bodů, než za celý poslední rok dohromady - 141. 

Ovšem na poslední závody v Brně nemá Ruben Xaus ty nejlepší vzpomínky. V roce 2009 zde spadl hned v 1. kole první jízdy a způsobil si tak vážné zranění. 


"Doufám, že se nyní karta v Brně obrátí. Vloni zde díky pádu a následnému zranění začaly všechny moje problémy. A od té doby to prostě u mě nefunguje, jak by mělo. Takže doufám, že se to právě v Brně obrátí k lepšímu a celé nešťastné období zde také skončí. Pro mě je nejpodstattnější, abych našel během tohoto závodního víkendu ten správný rytmus. A jsou pro to i všechny předpoklady. Motocykl je stále lepší a lepší a výkon motoru je opravdu výborný. Z tohoto důvodu si myslím, že v Brně dojde u mě k zásadnímu obratu. To ale musím jet hodně plynule, neboť je zde hodně dlouhých zatáček, které se dají jet opravdu naplno", říká španělský jezdec Ruben Xaus, který na rozdíl od svého týmového kolegy Troye Corsera, musí nyní naplno bojovat o svůj job na rok 2011.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist