Xaus doufá ve svůj návrat v Imole

Po svém zranění z brněnského závodu by tento Španěl rád “do práce” nastoupil už tento víkend v italské Imole.

Původně se měl Ruben Xaus vrátit na závodní okruh až 25. října v portugalském Portimau, ale jeho rehabilitace probíhá nad očekávání dobře: “Moje fyzioterapie a rehabilitace velmi pokročila a tak si myslím, že budu závodit už v Imole. Těsně před tímto závodem si vyzkouším jízdu na motocyklu uvidím, jak bude noha reagovat. Původně jsem myslel na návrat až do Portimaa, ale protože jde všechno velmi dobře, nemůžu se dočkat, až se svezu na motocyklu. Od mé brněnské nehody jsme dosáhli velkého pokroku a i když ještě o mém návratu není úplně rozhodnuto, vidím svůj návrat v Imole jako velmi nadějný.”


Na Xausovo místo u týmu BMW Motorrad Motorsport zatím nastoupil Richard Cooper, ale i týmový šéf Berti Hauser doufá, že se Rubino vrátí už tento víkend: “Doufám, že už se příští víkend náš tým představí v normální sestavě. Zatím nevíme, jak bude Ruben silný, ale víme, že jeho rehabilitace probíhala velmi dobře a jsme rádi, že ho uvidíme opět na motocyklu.”

Během posledních čtyřech závodů se BMW prosadilo hodně vysoko, když Troy Corser skončil dvakrát mezi šesti nejlepšími a v Brně dojel dokonce těsně za stupni vítězů na čtvrtém místě. “Těším se zase na jízdu na motorce, protože jsem přesvědčen, že jsme udělali v poslední době velký pokrok a já chci vidět, jak tento proces bude pokračovat v Imole,” řekl Australan. “Doufejme, že počasí bude lepší, nežli na Nurburgringu a povede se nám zajet dobrý výsledek.”

Tento víkend se na upravené Imole pojede první závod od roku 2006, a tak ani ostřílený Corser si není na této staronové trati zcela jistý: “Přestože jsme letos už v Imole testovali, musíme se tam ještě hodně učit a testovat. Hlavně první rovinka mi tak úplně nevyhovuje a stejně tak mi dělá problémy i závěrečná šikana,” uvedl dvojnásobný mistr světa.


Zatímco Corser v Imole nikdy nevyhrál, jeho týmovému kolegovi Xausovi se zde daří, když zde na Ducati vyhral v roce 2001 a v sezóně 2003 si na tomto italském motocyklu připsal dokonce double.


.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist