WSSP - závod

Sébastien Charpentier se radoval z vítězství v dnešním závodě, ve kterém bodovali i oba jezdci týmu KL Intermoto Czech Republic.

Francouzský jezdec Sébastien Charpentier se radoval z vítězství ve druhém závodě letošní sezóny World Supersport, když zvítězil na australském okruhu Phillip Island. Na druhém místě projel cílem závodu, jehož start byl o 30 minut posunut z důvodu silného větru, tovární jezdec Yamahy Kevin Curtain, který za vítězem zaostal o 3,595 sekundy. Ze třetího místa se nakonec radoval další francouzský borec Fabien Foret.
Vítěz úvodního závodu letošní sezóny - Katsuaki Fujiwara, skončil tentokrát na čtvrtém místě, když za své záda odsunul o desítky sekund své další soupeře. Dvacet sekund za Fujiwarou totiž projel cílem Jürgen vd Goorbergh, který byl pátý, dalších bezmála pět sekund ztrácel v cíli šestý Johan Stigefelt, jenž se tak ovšem velmi dobře prezentoval při svém debutu v Mistrovství světa Supersport. Po těžké havárii během sobotního tréninku se do závodu vrátil domácí Broc Parkes, pro kterého domácí představení znamenalo sedmou pozici. Osmý dokončil závod Stéphane Chambon, devátý Tatu Lauslehto a desátý Christophe Cogan.
Z jezdců našeho týmu KL Intermoto se dařilo lépe nymburskému Tomáši Mikšovskému, který po jednom vyjetí z tratě dokončil závod nakonec na třináctém místě. Polák Pawel Szkopek po osamělém závodě projel cílem jako čtrnáctý.
V celkovém pořadí vede vítěz tohoto závodu Sébastien Charpentier, který má na svém kontě 45 bodů. Jeho týmový kolega Katsuaki Fujiwara je druhý (38). Na třetí místo se dostal Kevin Curtain (27), zatímco Fabien Foret (27) se posunul o jedno místo a je čtvrtý a stejně jako Broc Parkes (19), který je nyní pátý. Tomáš Mikšovský má na svém kontě sedm bodů, které ho řadí na 13. místo, Pawel Szkopek je s pěti body šestnáctý.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist