WSBK Thajsko – Superpole a závod SBK vyhrál Rea, Ježek osmnáctý

Poslední třetí trénink, pole position v novém rekordu a první závod, to vše se dnes stalo kořistí úřadujícího šampiona Jonathana Rea, který se svou Kawasaki ZX-10R nedal nikomu ze svých soupeřů šanci. Rea je lídrem průběžného hodnocení MS Superbiků a má zatím bilanci tří vítězství v řadě. Český závodník Ondřej Ježek se do závodu kvalifikoval osmnáctým časem a stejná pozice mu patřila nejen na startu, ale také v cíli prvního klání. V třídě Supersport vyhrál bitvu o pole position Francouz Jules Cluzel, který je po těžké nehodě z Austrálie znovu ve formě. Neděle je dnem závodu supersportů a druhého klání superbiků.

Kapitoly článku

Superbike – 3.volný trénink

Poslední třetí trénink znovu ovládl Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) s časem 1'32,997 sekundy. Druhý je s šesti desetinami ztráty Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), třetí Marco Melandri (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team). Poslední v jedné sekundě je čtvrtý Tom Sykes (Kawasaki Racing Team). Rea tak nasadil laťku hodně vysoko hned na úvod dne a uvidíme, jak se budou vyvíjet odpolední superpole.

Pátý a šestý čas v pořadí zajeli jezdci tří ladiček Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), který to měl s pádem ve třetí zatáčce, a Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team). Český závodník Ondřej Ježek (Grillini Racing Team) je s maximem 1'36,082 sekundy devatenáctý.

Superbike World Championship – 3.volný trénink
33°C, dráha suchá, 41°C, vlhkost: 52%

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist