WSBK Thajsko – První den nejrychlejší VD Mark s Wilairotem

Druhé kolo světového šampionátu superbikových motocyklů pořádá na novém okruhu Chang International exotické Thajsko. Okruh byl do kalendáře MS zařazen poprvé loni, takže pro většinu poměrně nová zkušenost s tropickými podmínkami, které prověří nejen fyzičku závodníků, ale také výkon jejich motocyklů. Páteční dva tréninky rozhodly o první desítce jezdců, kteří jak v případě FIM Superbike, tak FIM Supersport postupují rovnou do Superpole 2. Nejrychleji v pátek zajel jezdec Hondy Michael van der Mark. Český jezdec Karel Abraham byl čtrnáctý v pořadí. V kategorii supersportů dominoval domácí jezdec na divokou kartu Ratthapong Wilairot, jemuž se podařilo překonat Kenana Sofuogla s Julesem Cluzelem. Jezdec Kawasaki Ondřej Ježek je po pátečních jízdách celkově osmnáctý.

Kapitoly článku

Superbike – 1.volný trénink

První trénink na thajském okruhu Chang International vyhrál britský závodník Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse), když v sedle svého stroje zvládl rychlé kolo s maximem na 1'36,047 sekundy. Necelé tři desetiny ztrácí Američan Nicky Hayden (Honda World Superbike Team), který v Thajsku jede poprvé, ale to mu viditelně nestojí v cestě pro zajetí dobrého časů. Třetí v pořadí Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) byl o šest desetin pomalejší. Časy do pátého místa nastavil Michael van der Mark (Honda World Superbike Team) a Tom Sykes (Kawasaki Racing Team). Posledním jezdcem v jedné sekundě je devátý Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team).

V první zatáčce spadl Jordi Torres (Althea BMW Racing Team), což nebyl nejlepší vstup do závodního víkendu a třebaže se Španěl později stačil vrátit na trať, prozatím je to osmnáctý čas v pořadí. Technický problém na trati zastavil Sylvaina Guintoliho (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), technické problémy měl také Dominic Schmitter (Grillini Racing Team) a Karel Abraham (Milwaukee BMW). Český závodník je po prvním tréninku s časem 1'37,727 sekundy třináctý, jeho týmový kolega Josh Brookes (Milwaukee BMW) byl o dvě desetiny rychlejší.

Na divokou kartu nastupuje Thajec Anucha Nakcharoensri (Yamaha Thailand Racing Team), který během prvního tréninku zvládl devatenáct měřených kol s jednadvacátým měřeným časem 1'39,569 sekundy. Dalším závodníkem z Thajska je Sahustchai Kaewjaturaporn (Grillini Racing Team), náhradní jezdec za Joshe Hooka z Austrálie, který si v testech na Phillip Islandu zranil rameno. Thajec ale stejně jako jeho kolega z týmu Dominic Schmitter a Peter Sebestyen (Team Toth) zatím nezajel kvalifikační minimum.

Superbike World Championship – 1.volný trénink
29°C, dráha suchá, 37°C, vlhkost: 54%
Výsledky tréninku - WorldSBK FP1 THA 2016.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist