WSBK testy v Qataru (1)

Na okruhu Doha v Qataru začaly dnes letošní poslední superbikové testy.

Povětrnostní podmínky ovlivnily první den testování. Silný vítr a nánosy navátého písku na asfaltu okruhu Losail International Raceway ovlivnily program úvodního dne letošních závěrečných testů World Superbike a Supersport. Po dešti byl asfalt dlouho mokrý zvláště mimo ideální stopu. I když se s postupem dne podmínky na okruhu lepšily, žádný z jezdců nedostal příležitost testovat nové pneumatiky Pirelli. Po celý úvodní den tak piloti WSBK jezdili na pneumatikách letošní produkce.
Navzdory velkému větru byl nejrychlejší Troy Bayliss. Troy Bayliss (Ducati Xerox) zaznamenal nejrychlejší čas dnešního dne. Na svém dvouválci zajel nejrychlejší kolo za 2:00,7, zatímco jeho týmový kolega Lorenzo Lanzi zajel čas 2:01,3. Druhým nejrychlejším jezdcem za Baylissem byl nový jezdec továrny Yamaha Troy Corser (Yamaha Motor Italia), který své nejrychlejší kolo zajel za 2:01,1.
Haga a Toseland ve stejném čase. Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia) a James Toseland (Hannspree Ten Kate Honda) zaznamenali na úvod stejný čas, když svá nejlepší kola jeli za 2:01,4. Toselandův nový kolega Roberto Rolfo zajel čas 2:03,1. Fonsi Nieto (PSG-1 Kawasaki) pokračoval ve své přípravě na novou sezónu časem 2:01,6, což je více než úctyhodný čas v uvážení k panujícím podmínkám. Nietův kolega Régis Laconi dosáhl času 2:02,2.
Biaggi připravený k postupnému zlepšování. Max Biaggi (Alstare Corona Extra Suzuki) se uklidnil svým časem 2:02,8, což bylo o pouhých 0,2 sekundy horší než čas jeho kolega Yukio Kagayamy. K dalším dvou dnům testování vzhlíží všichni účastníci s nadějí zlepšeného počasí, které jim dovolí zlepšit dosažené časy.
Supersportový kvintet testuje v Qataru. Broc Parkes a Kevin Curtain (oba Yamaha Motor Germany) byli nejrychlejší z pětice supersportových jezdců, kteří se tohoto testování zúčastňují. Parkes tam dnes dal 2:05,13, Curtain poté 2:05,5. Ital Gianluca Nannelli (SC Caracchi Ducati) byl třetí nejrychlejší, když jeho nejlepší kolo mělo hodnotu rovných 2:06. Nové motocykly Kawasaki ZX-6RR pilotovali Fabien Foret a Pere Riba (oba GiL Motorsport Kawasaki). Foret končil den časem 2:07,3, Riba pak 2:07,9.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist