WSBK: Tamada je nazpět

Japonský jezdec Makoto Tamada pojede mistrovský seriál superbiků za tým Pro Ride Honda.

Poslední volná místa ve startovní listině superbiků se už zaplňují. Nyní svého jezdce ohlásil i tým "Pro Ride World Superbike Honda". Bude jím japonský jezdec Makoto Tamada, který v posledních dvou rocích jezdil tento seriál za tovární tým Kawasaki, ovšem především v minulé sezóně byl velmi často zraněn. Makoto Tamada vyhrál ve své kariéře nejen dva závody královské kubatury MotoGP na Hondě, ale vyhrál také na Hondě týmu Cabin celkem 3 závody WSBK a to v letech 2001 a 2002, vždy doma v Sugu, když startoval s wild card. 

Japonec Tamada (33 let) má tedy za sebou zatím celkem 82 startů v MotoGP (2x vyhrál a 5x stál na podiu) a 47 startů ve WSBK (3x vyhrál a 4x stál na podiu).


Tým Pro Ride World Superbike vedený Marcem Nicotarim chtěl do loňské sezóny nastoupit se španělským pilotem Gregoriem Lavillou, kvůli finančním problémům ale absolvoval pouze samotný začátek sezóny, tedy testy a pak se po něm jakoby "slehla zem".

V letošním roce ale došlo k zásadnímu obratu. Reklamní práva převzala japonská agentura  "Speed of Japan" a ta měla pochopitelně zájem na japonském jezdci. A jelikož už ze světa WSBK zmizeli (nebo aspoň částečně!) renomovaní japonští piloti Nakano, Kiyonari a Kagayama, tak se volbě na jméno Makoto Tamada nedá ani moc divit!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist