WSBK: Šest "Britů" bojuje o číslo "1"!

Ve Valencii testovalo z osmi továrních jezdců na superbikových motocyklech šest, kteří jezdí nebo pochází z Velké Británie!

Mezi osmi továrními jezdci superbiků, kteří testovali v tomto týdnu ve Valencii, bylo šest britských pilotů, což jasně dokazuje, kde je kolébka tohoto motocyklového seriálu. A jak si vedli?

2. Leon Haslam (Suzuki) 1.34.0


Tým Suzuki Alstare zde sice neměl k testování mnoho nových dílů, ale Leon Haslam  všechny přesvědčil během dvou dnů s konstatně zajetými rychlými časy. A ten jeho absolutně nejrychlejší byl pouhých 0,2 sekundy za skvělým Maxem Biaggim.

3. Cal Crutchlow (Yamaha) 1:34,1


Mistr světa supersportů jen potvrdil své výkony z testu v Portimao. Dostatečně rychlý je už nyní, a tak jen ještě na sebe lépe upravit motocykl. Je v současné době minimálně na takové úrovni jako jeho týmový kolega James Toseland.

4. Jonathan Rea (Honda) 1:34,2


Pilot stáje Ten Kate Honda bude určitě patřit díky svým dvěma vítězstvím v letošním roce k užšímu okruhu aspirantů na titul mistra světa 2010. Ve Valencii testoval bez jakékoliv únavy nové díly  a hlavně šasí.. Za dva dny ujel celkem 190 kol a ve svém nejrychlejším kole neměl vůbec pocit, že by snad byl na absolutním limitu.

5. James Toseland (Yamaha) 1:34,3


Test ve Valencia posloužil dvojnásobnému mistru světa především k tomu, aby znovu získal nazpět sebedůvěru. Z tohoto pohledu to byl rozhodne úspěch. I když pád v prvním testovacím dnu, kdy Toseland prohlásil: "Nejel jsem určiťě na limitu",  ho trochu znejistil. Soustředil se hlavně na "longruns" a zde byl schopen jezdit konstantně rychlé časy. Dá se tedy říci, že se už pomalu spřátelil s mistrovskou Yamahou od Bena Spiese.

7. Sylvain Guintoli (Suzuki) 1.35.0


Ve srovnání se svým stájovým kolegou Haslamem působí "pomalým" dojmem. Ale musíme vzít v úvahu, že po svém těžkém zranění v britském šampionátu se teprve se superbikovým motocyklem vlastně seznamuje, vždyť jeho starty a zkušenosti s motocyklem této závodní série jsou vůči ostatním oparvdu zanedbatelné. 

8. Leon Camier (Aprilia) 1:35,2


Srovnáván je se skvělým týmovým kolegou Maxem Biaggim a jeho časem 1:33,8. V tomto srovnání pak není pochopitelně jeho čas 1:35,2 příliš hodný nějaké chvály. Camier jel zde ale poprvé jako tovární jezdec. Musel nejprve hodně nových dílů vyzkoušet, vybrat si z nich a tak se britský mistr jistě nezaměřoval na nějaká rychlá kola. Navíc ve čtvrtek odpoledne dvakrát spadl ... S  časy v "longruns" byl ovšem spokojen, zvláště pak, když pneumatiky ztratily potřebný grip a on jezdil stále stejně rychle.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist