WSBK – Portugalské dozvuky

Vyjádření několika zúčastněných se shodují na vyrovnanosti pole i na tom, že testování v takovémhle psím počasí je docela na starou belu.


Nedlouho před začátkem sezóny se hodí kroužit po suchém okruhu, bez přeháněk a nárazového větru. Prostě v podmínkách, ve kterých je možné dávat jedno kolo jako druhé. 
A právě takové podmínky teď chyběly, proto se sice podařilo týmům vyzkoušet mnoho nových věcí, ale ne tak jak by bylo potřeba.



WSB
Král minulého ročníku BSB, Shane Shakey Byrne vletěl do kolotoče WSB jako žralok mezi sardinky a protože byl při chuti, sežral úplně všechny. Pro něj nebylo nové Superpole úplně nové, něco podobného se zkoušelo v BSB. 


foto.motorcyclenews.com

Jako kometa působí Ben Spies, trojnásobný šampion AMA. Svým časem sice zaostal ze panem rychlíkem Shane Byrnem o 0,2 s, ale je třeba si uvědomit, že pro Bena je nové všechno, motorka, tým i šampionát a konec konců i nový a nezvyklý systém zapalování nové R1. 



Haga i jeho nový parťák Fabrizio nebyli úplně nadšení z nového systému Superpole, ale spíš kvůli počasí než systému samotnému. U Ducati mají drobnou výhodu proti týmům které učí závodit nové modely motorek a tak se u nich nereptalo tak nahlas. Oba se těší na Phillip Island na letošní otvírák a docela si brousí zuby.

Honda bude pilovat detaily ještě týden před prvním závodem na privátních testech přímo na Phillip Islandu. Nastavení které bylo dobré pro JAR, v Portimau moc nepracovalo a povětří jim při hledání lepšího moc nepomohlo. Z bídy nakonec vystrčil hlavu nejvýš Carlos Checa s časem jen 0,4 s za Byrnem.

Max Neukirchner, šestý celkově, naznačil že nová K9 není žádný pokojový čoklík. Podle něj je K9 lepší v zatáčkách a je rychlejší a snad právě proto není její řízení úplně jednoduché. On i Kagayama museli vyzkoušet různá nastavení podvozku, kontroly trakce i wheelie kontroly a také nové díly motoru. Tedy spíš měli vyzkoušet - a jsme zase u počasí.



Troy Corser se po trošku rozpačitém představení v Kyalami poslal soupeřům malé varování. Jeho průběžné časy i nakonec šesté místo v simulaci Superpole překvapilo nejen všechny okolo, ale i jeho samého. To proto, že se stále nemůže na motorku „srovnat“ a při jízdě se necítí úplně ideálně. Ale vidí v tom příslib do budoucna, protože věří, že až se všechno vychytá, půjdou časy ještě dolů. 





WSB
Kawě se toho v minulém roce moc nepovedlo. Pro letošek pouští tovární tým GP, ale ve WSBK budeme zelené mužíčky i jejich motorky vídat naštěstí dál. V Supersportech dokonce Joan Lascorz se svojí ZX-6R vede tabulku nejrychlejších z Portimaa.

Cal Crutchlow. Přišel, viděl - a těm okolo zůstala ústa dokořán. Vloni řádil v britském (a na divokou kartu i světovém) šampionátu superbiků na velkém CBR, letos přeskočil na malou eRšestku a znova jede jak tank. On nic, on muzikant :-), na počasí si ani moc nestěžoval, se vším spokojený – aby taky ne. 


Tým Ronalda Ten Kate má v šestkách opravdu hvězdnou sestavu, loňský mistr Andrew Pitt a jeho předchůdce z roku 2007 Kenan Sofuoglu to jsou velké páky. Oni i tým byli přichystáni vyzkoušet spoustu nových věcí, ale počasí jim nedovolilo splnit všechno na 100%.

Ex MotoGP Anthony West prokázal že je největším vodníkem, ale jeho časy na suchu nic moc. Nepropadá ale panice, něco natestoval a řekl, že ví kudy ve vývoji dál.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist