WSBK: Nechali se slyšet ...

Začíná druhý závodní víkend šampionátu Superbiků. Přinášíme vám poznámky těch, kteří by v jeho průběhu měli být hodně slyšet.

Ducati Xerox

Troy Bayliss a Michel Fabrizio připluli k břehům Austrálie připraveni na další závodní víkend poté co v Kataru dobře odstartovali novou sezónu.
Minulý rok tady na své domácí trati Troy Bayliss dosáhl prvního a druhého místa a oznámil konec své neuvěřitelné kariéry po skončení sezóny 2008. Určitě i proto bude chtít před mraky svých fanoušků zopakovat loňský úspěch.
Týmový kolega Michel Fabrizio se sem vrací po dobrých zimních testech, povzbuzen pátým místem z Kataru.

Troy Bayliss
„Letos to je můj poslední rok. Chci si to všechno užívat a samozřejmě vyhrávat závody a také pro tým získat titul. Měl by to být velký víkend, se spoustou přátel a tak doufám že to všechno bude fajn. Phillip Island je pěkná ale zvláštní trať se kterou mám dobré i špatné zkušenosti a samozřejmě bych tady rád sáhl hodně vysoko. Cítím se opravdu pohodlně na nové 1098 F08, v týmu je skvělá atmosféra a já se těším na všechno co přijde."

Michel Fabrizio
„Na této trati jsem získal samé dobré zkušenosti, proto ji mám rád. Po závodech v Kataru je mi fajn a doufám že i tento víkend bude dobrý. Rád bych byl v první řadě spolu s místními borci ale uvidíme jak to půjde. Jsem naprosto spokojený s motorkou a tak by to mohlo být opravdu skvělé."

 

Sterilgarda Go Eleven.

Ruben Xaus a Max Biaggi jsou připraveni pustit se do soupeřů v druhém podniku letošních Superbiků.
Oba jezdci i celý tým si jsou docela jistí v kramflecích. Hodně tady testovali a při hledání nejlepšího nastavení tedy mají z čeho vycházet.

Ruben Xaus: „Díky lednovým testům bych tady mohl dosáhnout dobrých časů a udělat dobrý závod. Chci si zopakovat úspěch z Kataru a rád bych patřil k nejlepším.

Max Biaggi: „To já doufám že se proti Kataru zlepším."  :-)

  

Alstare Suzuki.

Po úspěchu v Kataru přijel tým do Austrálie celkem z vesela. Dobrou náladu kazí pouze nepřítomnost Yukiho Kagayamy, u kterého se po karambolu v Losailu bohužel potvrdila zlomenina levé klíční kosti. Yukio, který je po operaci při které mu trochou kovu vyztužili rameno, věří že bude zpět už na další testy ve Valencii za dva týdny.


Fonsi Nieto
„Minulý víked byl fantastický díky prvnímu vítězství v Superbicích. Teď už je ale čas myslet na další závod a udržovat otáčky. Mám rád Phillip Island. Je to opravdový okruh pro závodníky s velmi náročnou stopou. Dát dobré kolo znamená že musíte být dokonalý na každém kousku trati. A je to supr pocit když se to povede."

Max Neukirchner
„Je mně mnohem líp než v Kataru, kdy jsem měl chřipku nebo co to vlastně bylo. Vadilo mi to hlavně v druhém závodě, nemohl jsem se koncentrovat a to mně možná stálo pódium. Teď se ale těším jak se zase sklouznu na jednom z mých oblíbených okruhů."


Francis Batta, šéf týmu

„Výsledky minulého týdne přinesly smíšené pocity. Špatné, protože Yukio se zranil, a šťastné díky vítězství Fonsiho a výbornému výkonu Maxe. Tento víkend tedy ponesou naše barvy pouze dva jezdci ale myslím si, že i tak jsme schopní výborných výsledků. A Kagayama je tvrdý samuraj a jsem si jistý že za dva týdny se dá do pořádku."

 

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist