WSBK - MS Racing účtuje

Nejbližší možné hodnocení uplynulé sezóny vám nabízejí ti nejpovolanější - samotní jezdci týmu MS Racing.


Matěj Smrž celkově 6. se ziskem 84 bodů

„Sezóna 2008 byla rozhodující v tom smyslu, že byla mojí poslední v STK1000. Na jednu stranu nejsem spokojený, ale na druhou stranu jsem společně s týmem MS Racing zažil opravdu krásné a hlavně vzácné momenty, na které se nedá zapomenout a už nám je nikdo nikdy nevezme.
Před začátkem sezóny jsem si společně s Arnoštem Zemenem dal výkonnostní cíl umístit se do sedmého místa celkově a to jsme splnili. I proto bych spokojený být mohl, avšak z deseti závodů v tomto roce jsem čtyřikrát nedokončil, což mě opravdu mrzí. Sice to nebyla ve všech případech má 100% chyba, nicméně to však znamenalo, že jsem celkově skončil až na šestém místě.
V závodech, které jsem dokončil, jsme jako tým odvedli velice dobrou práci a z toho, že jsme letos dvakrát stáli na bedně, dvakrát zajeli nejrychlejší kolo závodu, jednou zaznamenali rekord okruhu a jednou získali pole position mám opravdu velikou radost a jsem na to i právem pyšný.
Po mé dvouleté pauze způsobené zraněním z Maďarska jsem se opět vrátil v roce 2006 za řídítka díky mému otci a i když to se mnou převážně nebylo jednoduché, mohl jsem se v jeho týmu MSR realizovat a dokázat si, že má smysl závodit. Děkuji ! “
 


Barry Burrell  celkově 12. se ziskem 39 bodů

„Tento rok pro mě byl dobrý, ale velice těžký. Začali jsme dobrým závodem ve Valencii, kde jsem dojel devátý a pak jsem v Assenu bojoval dokonce i o bednu,ovšem skončilo to pádem. V ten okamžik jakoby se můj jezdecký růst zastavil a průběh celého zbytku sezóny nebyl příliš výrazný.
Pro mne osobně byl nejhezčí „domácí“ brněnský závod a to i když jeho výsledek je prakticky nejhorší. Samozřejmě by bylo pěkné skončit celkově do desátého místa, ale jelikož jsem v této třídě teprve druhou sezónu, jsem s výsledky spokojený. Některé závody jako třeba Donington Park a Magny Cours byly obtížné skrze počasí, když bylo počasí dobré jako třeba v Portimau, nedokázal jsem zvolit vhodné nastavení. Doufám, že to všechno spočívá v nedostatku zkušeností a do budoucna tyto skutečnosti odstraním.“
  



Ondřej Ježek  (jeden závod na divokou kartu Portimao – 18. místo)

„V letošní sezóně jsem startoval s týmem Gold Fren Team Erinac v německém mistrovství Supersportů na motocyklu Kawasaki. Začátek roku se nám podařil, zaznamenal jsem pár dobrých výsledků v nejlepší pětce a desítce. Druhou polovinu sezóny nás provázela technická smůla, která měla za následek až 12. místo v celkovém pořadí šampionátu.
Startovali jsme také v některých závodech Mistrovství Evropy Superstock 600 na divokou kartu. Zde se mi dařilo při domácím závodě v Brně, kde jsem dlouho bojoval o stupně vítězů a nakonec jsem v cíli obsadil 7. místo. Po skončení sezóny jsme začali jednat s týmem MS Racing o mém angažmá na příští rok. Jako zkoušku jsem tedy již absolvoval poslední závod Poháru FIM Superstock 1000 právě v portugalském Portimau.
Premiéra pro mně nebyla úplně jednoduchá, neboť se celý víkend včetně závodu jezdilo na pomalu osychající trati. Po špatném startu kdy jsem se propadl až na 30. pozici, jsem stíhací jízdou vybojoval v cíli 18. místo, s čímž můžu být spokojený. Jsem vděčný týmu MS Racing za příležitost startovat zde. Tento přestup je pro mě dalším posunem vpřed v mé kariéře. V jízdě na litrovém motocyklu cítím ještě mnoho rezerv a tak se už těším na rok 2009, kdy budu startovat v celém seriálu.“


Jsme tu pro vás, buďte s námi ! www.msracing.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist