WSBK má první závody v dubnu, privátní testy ale začínají už tento týden

Většina výrobců a týmů superbikového šampionátu věnuje přípravě na novou sezonu velkou pozornost o čemž svědčí fakt, že třebaže mají na programu první závody až koncem dubna, testovat týmy chtějí už nyní v lednu. Důvodem je řada změn v jezdeckých sestavách jednotlivých stájí, nováčci v soutěži, ale také třeba nasazení nové techniky, kterou je třeba řádně vyzkoušet než ji tým nasadí do prvního závodního víkendu v Assenu.

V lednu je první privátní test roku 2021 v Jerezu a to v termínu 20. až 21.ledna. Na jihošpanělském okruhu budou testovat jezdci týmu Kawasaki Racing Team WorldSBK Jonathan Rea a Alex Lowes, tým ARUBA.IT Racing – Ducati se Scottem Reddingem a novým členem Michaelem Rubenem Rinaldim. Na dráhu vyjede tým HRC s jezdci Álvarem Bautistou, Leonem Haslamem a jejich novým šéfem týmu Leonem Camierem. Novou motorku si vyzkouší bývalý jezdec MotoGP, Španěl Tito Rabat (Barni Racing Team), bývalý jezdec továrny Ducati Chaz Davies (Team GOELEVEN), ale také Isaac Viñales (ORELAC Racing VerdNatura) nebo Loris Cresson (OUTDO TPR Kawasaki).

Další testy jsou na programu až v březnu. Ten první je v termínu 4. a 5.března v portugalském Portimau. Jeho součástí bude továrna Kawasaki s jezdci Jonathan Rea, Alex Lowes (oba Kawasaki Racing Team WorldSBK) plus jezdci nezávislých týmů Isaac Viñales (ORELAC Racing VerdNatura) nebo Loris Cresson (OUTDO TPR Kawasaki). Poprvé se představí BMW s továrním týmem BMW Motorrad WorldSBK a jezdci Tom Sykes a Michael van der Mark, což je nová posila tovární stáje německého výrobce. Na dráhu vyjedou oba satelity BMW RC Squadra Corse s jezdcem Eugene Lavertym a Bonovo Action s Jonasem Folgerem. První testy také absolvuje Christophe Ponsson (Gil Motorsport Yamaha).

V termínu 9. až 10.března má privátní testy v Jerezu pouze HRC.

Italský okruh v Misanu přivítá 15. až 16.března tovární stáj tří ladiček Pata Yamaha WorldSBK Official Team v sestavě s Toprakem Razgatlioglem a nováčkem v týmu, úřadujícím šampionem WSSP, jímž je italský závodník Andrea Locatelli. Satelit japonské továrny GRT Yamaha WorldSBK Junior Team bude testovat s Američanem Garrettem Gerloffem a nováčkem z Japonska Kohta Nozanem. Mimo jezdců tří ladiček bude v Misanu privátně testovat Scott Redding a Michael Ruben Rinaldi (oba ARUBA.IT Racing – Ducati), Tito Rabat (Barni Racing Team), Chaz Davies (Team GOELEVEN) a poprvé Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing).

V Estorilu týmy testují v termínu 24. až 25.března a na přelomu měsíce března a dubna (31.3.-1.4.) je důležitý test s podporou Dorny v Barceloně, kde již bude většina týmů šampionátu WorldSBK, WorldSSP a WorldSSP300. Poslední privátní test je pak v Aragonii 12. až 13.dubna. Sezonu 2021 zahájí úvodní podnik v Assenu, jenž je spojen s datem 23. až 25.dubna.

Privátní předsezonní testy WorldSBK 2021:
20. - 21.ledna … Jerez (Španělsko)
4. - 5.března … Portimao (Portugalsko)
9. - 10.března … Jerez (Španělsko), pouze HRC
15. - 16.března … Misano (Itálie)
24. - 25.března … Estoril (Portugalsko)
31.března – 1.dubna … Barcelona (Španělsko), Dorna test
12. - 13.dubna … MotorLand Aragón (Španělsko)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist