WSBK – Letem světem SBK

Královéhradecký tým Intermoto Czech, permanentní účastník Mistrovství světa třídy Supersport se chystá k poslednímu letošnímu závodu, ale udělal důležitý krok pro sezónu příští.

Nejzásadnější zprávou posledních dnů , která má souvislost s týmem pánů Kubíčka a Látra, je oznámení podpisu smlouvy s Massimem Roccolim na příští rok. Tím se vlastně také říká, že je definitivně rozhodnuto o hlavním „působišti“ týmu v roce 2010.
Jak to tak vypadá, několik týmů z WSBK hodlá změnit šampionát a angažovat se v nové třídě Moto 2 a také tato možnost se určitě zvažovala i v Hradci. Podpisem je tady rozhodnuto a bodovat se bude v rámci WSS.
Připomeňme, že čtyřiadvacetiletý Massimo Roccoli, rodák z italského Rimini, vystřídal v týmu po ukončení loňské sezóny Matta Lagrieva. Supersporty jezdí od roku 2004 a největšího úspěchu dosáhl o dva roky později, když v Misanu dokázal vyhrát. Letos je na desátém místě se 70 body a opět dokázal zajet na bednu (3. místo) – kde jinde než v Misanu.
Spolu s dalšími jezdci, Patrikem Vostárkem (8 závodů, 9 bodů) a Olivierem Fourem (2 závody, 8 bodů) dokázali pro tým posbírat body, které mají v bajkové ekonomice hodnotu „poštovného“ na zámořské závody (týmům na 7. až 10. místě hradí promotér cestu do Austrálie, USA a JAR). 

Massimo: "Po problémech, které jsem měl v 2008 jsem si tento rok začal ježdění znovu užívat a díky tomu se mi povedlo zajet i nějaké dobré výsledky. Na druhou stranu jsem udělal i dost chyb ale to bylo proto, že mám v povaze vždycky jít dopředu. Někdy se to ale nepovede a pak je z toho pád. 
V týmu mám záruku technické úrovně nutné k dosahování dobrých výsledků a bude mi potěšením společně se zúčastnit dalšího roku v Supersportech.“ 

Otázka druhého jezdce je stále otevřená a podle slov Josky Kubíčka zatím ji není nutné řešit. Zájemců je víc než v minulých letech, takže je z čeho vybírat.
Co se týká techniky, také příští rok pojedou v barvách trikolory motocykly Honda. 

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist