WSBK: Letem světem ...

Tovární tým Aprilie kompletní

V Noale si vybrali

Aprilia oficiálně potvrdila druhá řídítka pro Leona Camiera (23).
Už v roce 2001 vyhrál tento závodník, narozený v Ashfordu 4 srpna 1986, britské mistrovství ve třídě 125 ccm a v téže třídě v roce 2003 debutoval v MS. 
O rok později skočil na čtyřtakt a už v dalším roce vyhrál domácí šampionát v supersportech. 
2007 - přešel do superbiků a navzdory vážnému zranění skončil 8. 
2008 - už byl 5. 
2009 - na motocyklu Yamaha týmu Airwaves naprosto ovládl britské superbiky. Vyhrál 19 z 26 závodů, celkově byl na pódiu 22x a na konci sezóny měl náskok 136,5 bodu.
Ve WSBK se svezl už počátkem roku na Doningtonu. Startoval ze 17. místa a bodoval na 13. a 6. místě. Světový šampionát ochutnal i na konci roku, když v Portimau využil nabídky Aprilie nahradit zraněného Shinyu Nakana v sedla RSV 4. S neznámou motorkou se skamarádil hodně rychle a přivedl ji do cíle na 6. a 7. místě. 
Odměna v podobě angažmá je tady ;-).





Bez nich to nejde …

Příští rok to bude 17 let, co je Clinica Mobile nedílnou součástí WSBK. V systému , který založil Claudio Costa pokračuje Dr. Massimo Carbascio. 

Jaký byl rok 2009?
Tenhle rok byl naprosto stejný jako ty před ním. To znamená přibližně 800 až 1000 pádů, to je průměr okolo 80 během závodního víkendu. zajímavé je, že na tratích které mají pověst záludných, je pádů méně. Snad proto, že jezdci na nich nejdou do takového rizika.

Kolik vás je?
Včetně řidičů a kuchařů dvanáct. V posledních letech jsme museli, na žádost jezdců, zvýšit počet fyzioterapeutů, protože zátěž během závodu je více vyčerpávající.

Váš nejtěžší případ tento rok.
Pád Regise Laconiho v Kyalami. Byl v kritickém stavu a hrozilo ochrnutí, proto musel být urychleně operován. V zemi, ve které neznáte jednotlivá zařízení to není příliš povzbuzující, naštěstí v Johannesburgu pracuje přítel, doktor Bernabei. Takže se vše povedlo.

A který případ z minulosti vás hodně uspokojuje?
To, že jsme v roce 2008 dokázali Noriho Hagu postavil na start v Salt Lake City s rozlámanou klíční kostí. Nicméně musím podotknout, že bez jeho neuvěřitelně silné vůle by to nešlo.

Clinica mobile je i místo, kam se dá zajít na dobré jídlo a také na tohle jsou tady hodně pyšní. 

wsbk.com

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist