WSBK: Letem světem ...

Venku je nevlídno, že až abstinenčno, naštěstí alespoň v zákulisí světa Superbiků se stále něco děje.

Další motorka v poli světových bajků má svého jezdce

Genesio Bevilacqua
, majitel a generální ředitel týmu Althea Ducati dospěl k dohodě se Shanem Byrnem. „Shakey“ tak bude v příštím roce týmovým parťákem Carlose Checy. Jak řekl sám Byrne, je pro něj důležité že znovu pojede na Ducati.
Dokompletoval se tak velmi silný privátní tým. Checa skončil v této sezóně na sedmém a jeho nový kolega na osmém místě. 

Spokojenost u Aprilie

Gigi Dall'Igna, technický ředitel Aprilie, hodnotí návrat do kolotoče superbiků jako jednoznačně pozitivní. Na motorce se povedlo během sezóny udělat velkou spoustu přínosné práce a díky tomu se RSVéčko neustále zlepšovalo. Jako skvělý tah se ukázalo rozhodnutí angažovat velezkušeného Maxe Biaggiho.
Na přímou otázku, jaké to je, mít na palubě šíleného Římana, odpovídá šéf bez zaváhání: Mít ho, je naprosto zásadní. Vždyť od závodu v Donningtonu získal pouze Ben Spies víc bodů než Max. Co ale na nás všechny zapůsobilo nejvíc, byla Maxova agresivita. Vždycky jel tak aby vyhrál, vždycky využil každé příležitosti k útoku. Jeho předjetí Fabrizia v Imole bylo fantastické, stejně jako vítězství v Brně.“
Bez ohledu na Maxovy výsledky, dalším pozitivem je, že každý kdo dostal příležitost svézt se na Aprilce, zajel dobrý výsledek. Ať to byl Simoncelli na bedně v Imole, nebo Leon Camier ve velkém závodě v Portimau (6. a 7.).
A plány na příští rok? V klidu se pustit do závodění tak dobře, jek jen to půjde, s tím, že Aprilia může být jedním z klíčových hráčů. 

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist