WSBK - Letem bajkovým světem

Okurková sezóna pomalu končí a kolotoč série WSBK se po všeobecné dovolenkové pauze opět začíná pomalu roztáčet.

Další zastávkou bude během prvního zářiového víkendu německý okruh Nurburgring. Než se tam ale všichni sletí, je tady několik zpráv za zákulisí.

Římský tým Celani v Německu třídu WSB nepojede. Důvodem je snaha co nejlépe se připravit na poslední tři závody sezóny, tedy na Imolu, Magny Cours a Portimao. Tým chce už pro Imolu 27. 9. pokročit s nastavením GSX R1000 K9 tak, aby byl co nejvíce konkurenceschopný. Nicméně s účastí v závodě velkých štoků počítá.

Kawasaki World Superbike Team využil pauzy a zúčastnil se závodů BSB na okruhu Brands Hatch. 
Broc Parkes si jízdu užíval a dojel třikrát druhý. Týmu se povedlo vyzkoušet mnoho úprav a všichni byli spokojení s tím , že poprvé od začátku sezóny drželi krok s Yamahou.

Tyhle závody na ostrovech jsou fakt vynikající a pokud mate možnost někde je skouknout, neváhejte, je to mazec.

Max Neukirchner, po zkušební jízdě na křečkovi usoudil, že ještě není 100% připravený závodit, a podstoupil další operace obratlů. Max je zklamaný vývojem situace ale ani on, ani tým nemá zájem něco lámat přes koleno. Týmový manažer Francis Batta proto opět povolal do služby Australana Karla Muggeridge. Ten jel v jeho týmu už v roce 2001 na GSX-R600 v Supersportech.

Ben Spies, kometa z Ameriky, už v mnoha ohledech překonal mnohé své krajany. 
Vítězů má tahle země celkem devět. Colin Edwards (31 vítězství), Doug Polen (27), Scott Russell (14), John Kocinski (14), Spies (11), Fred Merkel (8), Ben Bostrom (7), Doug Chandler (2) a Tom Kipp (1).
Letos jel Ben deset podniků, celkem tady 20 závodů a vyhrál jich 11, tj. 55%! Druhý Doug Polen (33.75% - 27 závodů z 80 startů) pak John Kocinski (29.16% - 14 ze 48 startů). Colin Edwards na svých 31 prvenství potřeboval 175 startů, to je úspěšnost 17%.

Tým Yamaha World Supersport Championship jde za titulem, cestu ale nemá širokou a bez překážek.
Přestože Cal Crutchlow vyhrál čtyři závody a Fabien Foret jeden, a dohromady tedy tým slavil vítězství v polovině závodů dosavadní sezóny, potíže se jim nevyhýbaly. Fabien měl problémy v Doningtonu a Cal odstoupil z prvního místa v Brně. Všichni tedy dělají všechno pro zvýšení spolehlivosti motorky, ale tak, aby neutrpěl výkon. Cal byl navíc nedávno okouknout pro něho ne úplně známý Nurburgring.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist