WSBK Katar - druhá runda

Druhá runda je také za námi. Průběh této jízdy byl trochu jiný než v první rundě. Po startu šly do čela obě Yamahy, za nimi trochu překvapivě Nieto na Suzuki, obě Ducati Sterilgardy a na šestém místě byl vítěz první jízdy Troy Bayllis. Kuba se držel okolo 11. pozice.

V průběhu druhého kola havaroval Kagayama na Suzuki. K tomuto incidentu zatím není nic bližšího, ale Yukiovi se na nohy moc nechtělo. Další vývoj závodu neměl takové strhující tempo jako závod první. Mám-li použit přirovnání, nebyly to bitvy válečných lodí, ale spíš partyzánské šarvátky.

 

Pořadí si některé dvojice často vyměňovaly, hlavně Biaggi s Xausem po sobě šli jakoby se neznali. Ti dva se také postarali o jeden z nejinfarktovějších momentů, kdy bok po boku projeli několik zatáček tak, že kreditka by mezi nimi nepropadla. Pořadím začínal míchat Fonsi Nieto a ve čtvrtém kole zajel nejrychlejší čas.

 

 


Jakub se stále držel okolo jedenáctého místa. Naopak Haga se pomaličku začal propadat. V desátém kole to vypadalo takhle: Corser, Biaggi, Nieto, Xaus, Bayllis a Haga. Drobné přestřelky byly vidět po celý zbytek závodu. Ducati jely výborně, pouze na rovinkách se zdálo, že Suzuki s Nietem to jede víc.
Z čela se postupně vytratily Yamahy a pořadí několik kol před koncem bylo Xaus, Nieto, Biaggi, Bayllis, Fabriziio.
Dvě kola před cílem se v čele definitivně usadil Nieto. Kuba se trochu ztratil z dohledu kamer, ale o to příjemnější byl nakonec pohled na výsledkovou listinu. Před jeho jménem byla DEVÍTKA.

 

Výsledky:


1. Fonsi Nieto (Suzuki)
2. Ruben Xaus (Ducati) +0.301
3. Max Biaggi (Ducati) +1.321
4. Troy Bayliss (Ducati) +6.452
5. Michel Fabrizio (Ducati) +7.627
6. Lorenzo Lanzi (Ducati) +9.117
7. Troy Corser (Yamaha) +10.806
8. Max Neukirchner (Suzuki) +11.661
9. Jakub Smrž (Ducati) +13.269
10. Kenan Sofuoglu (Honda) +14.563
11. Carlos Checa (Honda) +15.953
12. Makoto Tamada (Kawasaki) +16.748
13. Noriyuki Haga (Yamaha) +18.356
14. Gregorio Lavilla (Honda) +26.311
15. Roberto Rolfo (Honda) +26.560


Za zmínku stojí fakt, že v první desítce je šestkrát Ducati 1098 R ´08. Zajímavé je i to že tovární stroje Ducati Xerox tentokrát prohrály s privátními připravenými Sterilgardou.
Pravděpodobně na nevhodně zvolené pneumatiky dojeli Troy Corser a Noriuki Haga na Yamahách.
A co nás potěšilo nejvíc je další TOP TEN Jakuba Smrže tentokrát dojel na deváté pozici, tedy ještě o příčku výš než v první rundě.

Komentáře jezdců a více fotek bude zítra.

 

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist