WSBK: Camier nebo De Angelis?

Stále ještě není rozhodnuto, kdo bude vedle Maxe Biaggiho, druhým továrním jezdcem Aprilie v superbicích na rok 2010.

"Jelikož máme volný jediný zbývající tovární motocykl v celém startovním poli, tak nevidíme žádný důvod ke spěchu", říká technický direktor Gigi Dall’Igna k tématu druhého jezdce v továrním týmu Aprilie na rok 2010.

Důvodem je skutečnost, že Aprilia stále doufá, že získá do svého týmu Alexe De Angelise z MotoGP a to i přesto, že britský šampion Leon Camier si doposud nevedl vůbec špatně.


Samozřejmě je ale De Angelis jako momentálně devátý jezdec MotoGP a druhý z GP Indianapolis výše hodnocen než vítěz britského šampionátu superbiků, to ani není třeba moc zdůrazňovat. 

De Angelis může přestoupit do WSBK a k Aprilii pouze v případě, když zjistí, že jeho setrvání v MotoGP už není možné ani teoreticky a také dobře ví, že pokud jednou odejde z MotoGP pryč, třeba i do WSBK, tak už bude návrat do královské třídy hodně nepravděpodobný. 


Ačkoliv se celá situace měla dle italských serverů vyřešit už včera, tak zřejmě není řešení až tak černobílé. Alex de Angelis může zůstat v MotoGP a jezdit za tým Scot Honda jedině v případě, že Republika San Marino jeho účast zaplatí. A aktuální situace je následovná: nabízená suma se od té požadované liší o 1 milion Euro a tak se stále jedná. Pokud ovšem pojede De Angelis u Aprilie, tak nejenže dostane závodní gáži, ale k dispozici i motocykl, na kterém se dá vyhrávat...!

Kromě toho má De Angelis nabídky i z Moto2, nejvíce má na jeho příchodu zájem Hervé Poncharal do svého týmu Tech3.


Camier tak musí čekat, jak se Aprilia rozhodne, lépe řečeno kam zamíří jezdec ze San Marina. V případě angažování De Angelise má britský jezdec ještě pochopitelně plán "B": "Jednám rovněž s některými týmy Moto2 a možností je i setrvání v britském superbikovém šampionátu. Mé přání ale je, jet v roce WSBK na Aprilii, ovlivnit to ovšem už sám nemohu". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist