WSBK by se mělo přiblížit BSB

Dle nejnovějších zpráv, které vydává tradiční "radio paddock" se chce světový šampionát superbiků bránit úbytku jezdců jiným reglementem, který se má přiblížit pravidlům britských superbiků.

Dle britského webu www.bikesportnews.com kolují momentálně v superbikovém paddocku zvěsti o tom, že na nejbližším kongresu FIM by se reglement závodů WSBK měl přiblížit současným pravidlům BSB. O co ale vlastně jde?

Promoter šampionátu WSBK Paolo Flammini dobře ví, že letošní superbikový startovní rošt obsahuje okolo 20 permanentních jezdců, tedy pokud se nikdo nezraní a to je pochopitelně málo. Je mu taky jasné, že se něco musí udělat proti tomu, aby v roce následujícím se tento počet ještě nezměnšil, což je hodně pravděpodobné. Jedním z řešení zvýšit počet motocyklů na startovním roštu 2012 v seriálu WSBK je pustit do závodů i motocykly SBK EVO, které už mohou startovat v britském šampionátu BSB. EVO je kategorie motocyklů, které mají závodní superbikový podvozek se standartním motorem a se standartní elektronikou. 

Tak se nechme překvapit!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist