WSBK Austrálie - sobota

Troy Bayliss nejrychlejší na domácím okruhu, Jakub Smrž si vyzkoušel poprvé v kariéře superpole, Jirka Dražďák na 21. místě.

Australský jezdec Troy Bayliss předvedl na domácím okruhu Phillip Island nejvyrovnanější a nejlepší výkon sobotního dne, když nejprve zvítězil ve druhé kvalifikaci a poté i v odpoledním superpole. Na druhém místě skončil v kvalifikaci i superpole Brit James Toseland, který za Baylissem nakonec zaostal o pouhých 0,053 sekundy. První řadu doplní ještě dnes třetí Troy Corser a čtvrtý Noriyuki Haga.
Další skvělý výkon předvedl náš Jakub Smrž, který nejprve zajel výborný kvalifikační čas 1:34,012, kterým se poprvé v kariéře kvalifikoval do superbikového superpole. V něm poté dokázal obsadit 14. pozici, která bude jeho výchozím bodem pro dva zítřejší starty (2:00 a 5:30 našeho času).
Informace přímo z australského Phillip Islandu hovoří o tom, že Kuba měl v odpoledním tréninku problém s motorem jeho Ducati. Dokonce snad došlu na nějakou větší výměnu některého z komponentu. Každý z účastníků superpole dostává dvě speciální měkké pneumatiky na své nejrychlejší kolo. Jednu si zkouší v tomto tréninku, jednu má na ostré superpolové kolo. Kuba vzhledem k problému s motocyklem nestihl tuto pneumatiku vyzkoušet a tak jeho vůbec první seznámení s „lepidlem“ od Pirelli bylo až přímo ostré kolo. To je i důvod toho, že Kuba při superpole nedosáhl na svůj kvalifikační čas. Přesto podal výborný výkon, který dokazuje jeho nesmírné jezdecké kvality.
Dobře si počínal i náš druhý zástupce Jirka Dražďák. Jeho 21. místo sice někdo může hodnotit negativně, při pohledu na tříčlenný tým, který se kolem Jirky při těchto dvou zámořských závodech pohybuje, musíme ovšem uznat, že například Ellisonův skalp, okolo kterého se pohybuje velmi zkušená superbiková formace, je velmi cenný. I Jirkův výkon a práce skvěle fungujícího týmu, je zárukou výrazného zlepšení při návratu na evropské kolbiště.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist