WSB - Jakubova zpráva

AKTUALIZOVÁNO !!! Sedm, jedenáct, šestnáct. To nejsou čísla z nějaké loterie na které by jste si měli vsadit, to jsou kvalifikační umístění Jakuba Smrže včetně výsledku v Superpoli.

Valencie live!

Pokud jste sledovali Superpole, a hlavně pak výkon Jakuba, a tak jako já neznali okolnosti, museli jste být zklamaní. Kuba ve Valencii začal sedmičkou! ale v superpoli jeho jízda vypadala všelijak, jen ne na top16.
Ale člověk, který bezhlavě neodsuzuje, se ptá po příčinách.
Jenže kde není odpověď, nastoupí spekulace. Já sám jsem to připisoval nešťastné kombinaci nastavení motorky a pneumatik, tak vzteklá a nepřesná jízda to byla.
Konec dohadům udělaly mobilní technologie a hovor přímo z Valencie.
Příčinou všeho byl opravdu hodně ošklivý pád, respektive motorka která Jakuba zle trefila. První Kubovy myšlenky byly napřed hodně neveselé (a naštěstí vzápětí nepublikovatelné), přece jenom Dukárna něco váží.
Další podrobnosti jsou dole v tiskovce.
A co tam není, to vám teď povím. Kuba jel v tu chvíli na své druhé motorce, což je pro zítřek alespoň drobná útěcha. Do Superpole tedy nastoupil na té připravenější, jenže po pádu byl tak potlučený a vlastně i otřesený, že měl s jízdou plné ruce práce a spíš než boj o pozici na startu to byl boj o dojetí.
Už to, že vůbec po pádu vlezl na motorku, dokazuje že Jakub není žádný vořezávátko, a jak sám říká, šance stále žije!
Takže zítra ....

 

Tisková zpráva

 

Jakub Smrž:
„Včera byl rozhodně lepší den než dnes. Včerejší pád v druhé zatáčce byl jen lehkým sklouznutím, z toho dnešního pádu si pravda moc nepamatuji. Přišlo to dost nečekaně. Příčina je v šetření mechaniků, to by však bylo to nejmenší. Hlavně to zhatilo naše plány na vylepšení nastavení. Teď jdu na kliniku znova na masáže a různá vyšetření, protože mne toho bolí na těle dost a dost. Potřebuji se do zítřka dát do kupy. Šance na dobrý výsledek stále žije a já do toho chci dát vše.“

Slunečný víkend ve Valencii začal Kuba Smrž skvěle. Sedmé místo v první kvalifikaci bylo dodržením slibu, jenž si český jezdec dal po nevydařené neděli v Austrálii. Chtěl v Evropě navázat na to co u protinožců započal. Po sobotní ranní druhé kvalifikaci byl Jakub jedenáctý. Úpravy provedené na jeho motocyklu nepřinesly předpokládaný efekt. A tak se závěrečné dolaďování set-upu na závod mělo odehrát v odpoledním druhém volném tréninku. Český jezdec však nedokončil ani první celé kolo, když ve třetí zatáčce zatím z nevysvětlitelných příčin následoval pád. Navíc Kubu trefila rolující Ducati dost tvrdě do zad a do hlavy. Se sebezapřením a po nezbytném testu na mobilní klinice však Jakub nastoupil jak ke zbývajícím minutám volného tréninku tak i Superpoli. I přestože svůj čas nevylepšil, zasloužil by si uznání za to jak moc vnitřního přemáhání musel vynaložit, když s bolestivou grimasou nasedal za řídítka motocyklu znovu. Třeba bude neděle ve Valencii lepší soboty a výsledky po zítřejším dvojzávodě dají zapomenout na to jak závodění bolí. 

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist