WorldSBK 2019 – Předběžný seznam jezdců

V pátek FIM oficiálně představila seznam jezdců a týmů mistrovství světa superbikových motocyklů MOTUL FIM Superbike World Championship 2019. Na seznamu je celkem osmnáct jmen jezdců, kteří hájí barvy celkem dvanácti týmů. Bohužel letos nemá na jezdecké soupisce své zastoupení Česká republika.

Úřadující mistr světa Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) zůstává u tovární stáje Kawasaki a stejně tak nastoupí do sezony se startovním číslem #1. Jedinou změnou v případě čtyřnásobného světového šampiona je jméno jeho týmového kolegy, kterým je pro rok 2019 Leon Haslam, úřadující šampion z prostředí britského šampionátu superbiků BSB.

Z MotoGP přestoupil do prostředí WorldSBK Španěl Álvaro Bautista (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), jenž společně s Chazem Daviesem (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) pojede tovární motorku Ducati Panigale V4 R. Němec Markus Reiterberger (BWM Motorrad WorldSBK) a Tom Sykes (BWM Motorrad WorldSBK) nastupují v barvách týmu BMW. Ital Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK Team) pojede nově s třemi ladičkami a jeho týmovým parťákem mu bude úřadující šampion FIM Supersport Sandro Cortese.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist