Vzhůru do země tulipánů, sýrů a větrných mlýnů

Čtvrtým podnikem letošního MS superbiků a supersportů je holandský Assen. Už podruhé za sebou se na tomto okruhu jede v tomto brzkém jarním období. Okruh van Drenthe je už legendární tratí, která doznala změny v roce 2006 - zkrácení na současnou délku 4.555 metrů.

Pro tým KL Intermoto je ale Assen zatím, co se bodů týče, nedobytnou tvrzí. Jediný úspěch zaznamenal pro hradecký tým ještě ve „štokové“ éře Alex Martinéz, který v roce 2004 skončil na osmém místě. Supersportová kategorie zatím žádný výraznější úspěch nepřinesla – 21. místo Pawla Szkopka v roce 2005 nebo 23. pozice Tatu Lauslehta loni jsou opravdu spíše neúspěchem. Prolomit šňůru zklamání se pokusí opět Matt Lagrive. Ten si bude chtít spravit chuť po pro něj „neúspěchu“ na 24 hodinovce v Le Mans minulý víkend, kdy se mu nepodařilo splnit si svůj dávný sen a v tomto závodě zvítězit. Přesto je druhé místo určitě skvělé. Životní výsledek zajel bývalý dlouholetý jezdec týmu KL Intermoto Tomáš Mikšovský, který v týmu RMT 21 skončil na výborném šestém místě. Tomáš tak překonal loňský nejlepší výsledek pro českého jezdce v tomto náročném závodě, a sice sedmé místo Kuby Smrže.

Celý tým KL Intermoto posílá srdečnou gratulaci Mattu Lagrivovi i Tomáši Mikšovskému! Pozitivní je i lepšící se zdravotní stav a tím i křivka výkonů druhého jezdce Willyho de Angelise. Do bojů o evropské body jsou připraveni vstoupit i Patrik Vostárek (superstock 600), který minulý víkend v rámci přípravy v Assenu skončil třetí při holandském mistrovství supersportů, a také Michal Drobný (superstock 1000).

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist