Výborný vstup do víkendu zaznamenal Nicky Hayden

První den osmého kola superbikové sezony zahájil nejlépe americký závodník Nicky Hayden, který letos jede svůj premiérový ročník WorldSBK a v Misanu je po dvou úvodních trénincích nejrychlejší. Jezdec Hondy jednoznačně překonal všechny své soupeře a zaznamenal dosud nejlepší vstup do závodního víkendu. Druhý jezdec Hondy Michael van der Mark postoupil do Superpole 2 z devátého místa.

V prvním tréninku zajel Nicky Hayden druhý čas v pořadí 1'35,635 sekundy, čímž naznačil, že má potřebnou rychlost vůči konkurenci a to definitivně potvrdil v závěru druhého tréninku, když maximum dne nastavil na 1'35,263 sekundy. Platný rekord na kolo je v Misanu 1'34,214 sekundy, rekord okruhu 1'34,720 sekundy, takže k těmto hodnotám mu ještě něco málo schází.

Sobota je nicméně dalším nepopsaným listem s bitvou o pozice na startu a posléze také prvním závodem. Do Superpole 2 postupuje čtyřiatřicetiletý Američan z prvního místa, ale pro Superpole budou muset ještě připravit pár změn, které rodáka z Owensboro v Kentucky ještě o něco zrychlí.

„Dnes bylo příjemné být nejrychlejším!“ konstatoval Nicky Hayden. „Ve finále jsme nasadili novou pneumatiku a dokázal jsem celkem dost snížit čas na kolo. Dráha byla rozhodně špinavější než při testování a nebyla tak pogumovaná, takže nějakou dobu trvalo než se zlepšila úroveň přilnavosti.“

„Musím uznat, že nejsem zvlášť spokojený s rychlostí. Dopoledne to celkem šlo, ale odpoledne jsme měli několik problémů s elektronikou, což se projevilo na časech. Nakonec se nám podařilo dát dohromady rychlé kolo, což je dobré, ale zítra ráno ještě musíme trošku zapracovat na tempu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist