Vostárek v Donningtonu jen těsně za body

Pouze jedno místo dělilo Patrika Vostárka v britském Donningtonu od prvních letošních bodů, cílem závodu Mistrovství Evropy Superstock 600 totiž Patrik projel jako šestnáctý jezdec celkového pořadí.

Na okruhu Donnington Park vstoupil do letošní sezóny Mistrovství Evropy Superstock 600 pražský motocyklový závodník Patrik Vostárek. Na pro něj zcela novém okruhu se představil již v pátečním tréninku a kvalifikaci, které se konaly na mokrém, či částečně osychajícím asfaltu. Sobotní druhá kvalifikace sice přinesla dva pády, nicméně také zajistila jezdci týmu Intermoto Czech start z páté řady.
V samotném závodě, který byl dle britských tradic pořádán až v neděli, se Patrik rychle dostal do početné skupiny, která zpočátku bojovala o desáté místo. Bohužel s postupem závodu ztížila českému jezdci jízdu křeč v pravé ruce, která tak nedovolila dalšímu postupu vpřed, a když k tomu přišla i chyba jiného jezdce, který Patrika v poslední zatáčce málem „sestřelil“, projel Patrik Vostárek cílem závodu jako šestnáctý jezdec výsledkové listiny.
Patrik Vostárek
Po prvním kole jsem byl sedmnáctý a o sekundu rychlejší než v kvalifikaci. Po chvilce byl přede mnou patnáctý Beretta a hlavně skupina bojující o desáté místo. Cítil jsem, že mám na celou tu partu, což byl také můj cíl – minimálně desáté místo. Ale po předjetí Beretty se mi vrátili křeče do pravé ruky, které jsem pociťoval již ve druhé kvalifikaci, bylo to tak silné, že jsem nemohl přidat plyn. Nikdy jsem se s tím nesetkal. V Clinica mobile mi ruku masírovali, ale moc to nepomohlo. Možná to bylo z té strašné zimy nebo pozůstatek pátečního pádu. V poslední zatáčce jsem byl i tak připraven mít jeden bod za patnácté místo, ale nájezd mi překazil Dán Tirsgaard, který mě chtěl bez rozmyslu předjet a málem při tom spadl. Mě připravil o 0,056 sekundy, které mě připravily o první letošní bod. Ale nevadí doufejme že v letošní sezoně bude tento jeden bod úplně zanedbatelný! Více je nám líto zranění Ondry Ježka a přejeme brzké uzdravení!

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist